Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2018.12.28. 15:57 AnnGel

Elsodort az élet meg a karácsony, és most, hogy végre egyik gyerek sem köhög, a nagylány kapott karácsonyra egy hangot adó, köhögő játékbabát. Majdnem büszke lennék magunkra, hogy nem kapott túl sok játékot karácsonyra, de azért nem lehetek, mert anyám már megszórta pár cuccal mikulás címén illetve csak úgy. Volt, amit haza is küldtem vele, még mielőtt a gyerek meglátta volna, a nagyszülők tényleg meghülyülnek. Szóval tőlünk kapott egy lidlis építhető utat, rajta elemes villamossal, meg autókkal, anyámtól egy könyvet és egy műanyag betonkeverőt (építkezés-szerelem van), anyósomkétól meg egy köhögő, beteg babát, akinek szurit lehet adni, meg gyógyszert, ilyesmi. Ez utóbbi nagyon betalált, a múltkori betegsége miatt amúgy is mindenkinek lázat mér, gyógyszert ad a plüsskutyának is.

Persze ma azt játszotta, hogy elmegy a boltba, és hoz nekem pl tejet, kenyeret, és képzeletbeli kenyeret hozott, a képzeletbeli boltból, szóval nem tudom továbbra sem, minek veszünk játékokat.

Férjemnek megvettem az Azult, ami egy absztrakt logikai társas, kétszer elvertem már benne, nekem nagyon tetszik. Aztán amióta hallottam a Legacy típusú társasokról, azóta nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy nekünk is ki kéne próbálni. Az ilyen típusú társasokat egyszer lehet csak játszani, viszont 10-20 játékalkalom, mire a végére érsz. Úgy képzelem, hogy olyasmi lehet, mint az asztali szerepjáték, csak itt nincsen mesélő. Majd ha felnőttek a gyerekek, akkor gondolom lesz is rendszeresen 3-4 egybefüggő órám ilyesmivel játszani, haha.

Mi volt még? Egyik barátnőmnek rohamtempóban horgoltam egy Totoro figurát, lányom nagyon beleszeretett, így azóta is kérek barátnőmtől képeket, hogy mit csinál Totoro, és megmutatom neki. Férjem szomorúan kérdezte, vajon az ő duplaoldalas kötött sálja mikor lesz kész. Sosem.

Hosszú idő óta először voltak úgy nálunk vendégek, hogy a nagylány is otthon volt velünk. Hát izé. Nem egyszerű. Mikor lesz olyan, hogy egy gyerek mellett beszélgetni lehet? Mármint én nagyon kompromisszumkész vagyok, fésülöm a haját, duplózok vele, bármi, de amegosztott figyelem nem elég neki, mert ha beszélgetni próbálok, akkor nemes egyszerűséggel elkezd kiabálni. Nyomom az empátiát, "látom, nem szereted, hogy beszélgetünk, azt szeretnéd, hogy rád figyeljek", ez kicsit segít.

Voltunk Lóci játszik koncerten, ez volt az első alkalom, hogy anyósomék a két gyerekre vigyáztak, fürdették, altatták őket, megvárták, míg hazérünk, aztán ők is hazamentek. Minden rendben volt, állítólag idegösszeomlást sem kaptak. Koncert is szuper volt, jó volt kicsit elmenni. Aztán mikor Veszprémben voltunk, akkor gyorsan leléptünk egyik este moziba, a BUÉKot néztük meg, nagyon tetszett az is, nagyon jól szórakoztunk rajta.

Nagylánynak új szokása, hogy behány az autóban, már fedeles, zárható dobozzal indulunk útnak, hogy legyen miben tárolni a produktumot.

Fiúbaba meg idevergődött a lábamhoz valahogy, ezek szerint megtanult kúszni. Kezdhetek megint naponta takarítani.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr3314519196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2018.12.29. 10:24:47

Totoro!!

Én is egy Totoro-t adtam a feleségemnek karácsonyra (igaz, nem magam-készítette figurát, hanem a Science-fiction könyvesboltban vásároltat).
Utána meg együtt megnéztük a "Szomszédom, Tototro"-t. :-)

thinkEdem 2018.12.29. 21:38:10

A Pandemic Legacy es a Betrayal Legacy nem csak "egyszer" jatszhato vegig. A Betrayal legalabbis ugy van felepitve, hogy ha vegigtoltad a kampanyt, akkor kapsz egy egyedi Betrayalt, ami tovabbra is jatszhato (elvegre a kb 50 lehetseges scenariobol csak 13-at jatszottal vegig), viszont a kampany soran bekovetkezo modositasok miatt kicsit (vagy nagyon) mas lesz, mint a szomszed peldanya. :)
...viszont kell egy kis ido, amig megbaratkozol a fecnikre tepett kartyalapok otletevel. Nekem meg mindig nem sikerult...

AnnGel 2018.12.30. 19:23:03

@α Ursae Minoris: egészen szégyellem bevallani, de én még nem láttam a Szomszédom, Totoro-t. De rajta van az egyre bővülő, de sohasem csökkenő listámon.

@thinkEdem: hát, nem igazán fenyeget a veszély, hogy akár egyszer végig tudjak játszani egy ilyen játékot. Még ketten férjemmel össze is lehetne hozni, de úgy hallottam, hogy inkább többen az igazi.

thinkEdem 2018.12.30. 20:20:07

@AnnGel: A Pandemic Legacy season 1-rol hallottam annyit, ami alapjan a 4 jatekos ajanlott (es nem opcio a "mindenki ket karaktert indit"); Betrayal szinten 4-5 fovel jatszhato igazan (a Legacyval nem jatsozttam, de az alapjatek arrol szol, hogy a jatek elso fele kooperativ, aztan egyszercsak az egyik jaekosrol kiderul, hogy arulo, es onnantol 1 vs a tobbiek).

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2018.12.31. 14:26:54

@AnnGel: Nincs ezen mit szégyellni.
Mindenestre szerintem tetszeni fog neked, ha egyszer megnézed.
És akkor majd megérted, hogy miért áll Totoro a buszmegállóban azon a bizonyos emblematikus képen. :-)

Szinte hihetetlen a számomra, hogy ez az egyetlen film van Totoro-ról. Arra számítottam volna, hogy csinálnak majd még róla egy csomó filmet, sorozatot, de nem.
süti beállítások módosítása