Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2016.05.01. 19:52 AnnGel

Isolde blogja alapján jópár évig (és még tovább) el fog kísérni, hogy gyereket nevelni mindenki tud, és mindenki jobban tudja nálam, mit lehet csinálni, és mit nem. Mindenkit a legnagyobb jószándék vezérel, de már most kialakulni látszik egyfajta versengés, körvonalazódnak az elvárások. Ez kezdődött azzal, hogy ki meddig dolgozott előtte, meg miket csinált még szülés előtt egy héttel, vagy a szülés napján. Mégis most, egy családi összejövetelen szembesültem azzal, hogy magyarázkodnom kell terveim miatt.

Egyik távolabbi rokonunk kerek születésnapjára szerveznek összejövetelt vidékre, és a kitűzött időpontban várhatóan egy hetes lesz a lányunk, szóval mondtuk, hogy elég esélytelennek látjuk a részvételt. Azonnal jöttek az észrevételek, hogy egy egyhetes gyereket azért már ki lehet vinni levegőzni, én meg finoman hárítottam, hogy az első hat hetet leginkább túlélni próbálnám majd, ezért nem szeretnék előre ígérni semmit. Innentől kezdve pedig jöttek a sztorik, hogy XY pár nappal szülés után konferencián előadást tartott (ahova vitte a gyereket, akit aztán három éves koráig szoptatott!!), egy másik anya a négy hetes gyerekkel már terepen dolgozott ésatöbbi. Sztorik nőktől nőknek.

Én meg majdhogynem szégyellem magam, mert én már azt is sikernek könyvelem el, ha az első hónapban tudok aludni, amikor a gyerek is alszik, meg ha az utcában található fagyizóig el tudok vele menni, meg vissza. Nem pedig fél napos családi események vidéken. Örülök, ha rájövök, miért sír, meg életben tudom tartani, hát komolyan, hagyjatok már békén.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr408678132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2016.05.01. 21:32:56

Akkor én is adok egy tippet:

- Most állj ki magadért (ha éppen olyan a stílusod, akkor kedvesen, de) nagyon határozottan, és verd vissza az összes ötletelőt, mert máskülönben később csak egyre nehezebb lesz. Főleg az idősebb női családtagjaidtól óvakodj.

AnnGel 2016.05.03. 09:10:38

@α Ursae Minoris: igyekszem :) az is megoldás lenne persze, ha ezeket egyszerűen meg sem hallanám, és nem reagálnék rá, de hát nem egyszerű.
süti beállítások módosítása