Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2013.08.07. 14:20 AnnGel

Költözésről

Szerdán, csütörtökön és pénteken két-két órát pakoltunk minden nap. Az elején még figyeltem rá, hogy logikus legyen, a végén már csak arra, hogy beférjen valahova. Így kerülhettek az 50 literes szemetesvödörbe a könyvek mellé a tisztítószerek.

Annyi lélekerm volt, hogy egy pici piros bőröndbe zsúfoljam azokat a dolgokat, amik a rákövetkező néhány napban szükségesek lehetnek, fogkefe, fehérnemő stb. De arra nem készültem, hogy a tisztítószereket is egy jól elkülöníthető dobozba tegyem, így aztán kereshettem őket egy darabig.

Az első pillantásra tisztának tűnő lakás jobban megnézve kicsit elhanyagolt volt, a konyha ragadt itt-ott, sárga olajcseppek a csempén, barnásra elszíneződött mosdókagyló a fürdőben. Ezeket néhány éve magasról letojtam volna, de ez most mégis közös otthon, alig vártam, hogy szépen lakjunk, szóval legyen szép és tiszta meg minden. Életemben nem takarítottam még ennyit, de most legalább tényleg nagyon csecse lett.

Pénteken volt egy kis összeomlásom, miszerint soha soha soha nem fogunk a csomagolással végezni, a pasimnak meg szombaton volt ilyen érzése, hogy soha soha soha nem fogunk kipakolni (a kettő közötti részt költöztetők végezték). Még pénteken kiderült az is, hogy az ágy, amit fel tudtak volna nekünk ajánlani, az erősen lomtalanítás pozitív, ezért őrült sebességgel kellett franciaágyat vennünk. Szombaton szereztünk még néhány dolgot az ikeában, de nem volt hely, hogy összerakjuk, ezért nem volt hely, hova kipakoljunk, ördögi kör.

Az új tulaj eddig nagyon jó fejnek tűnik, van még kettő lakása, amit kiad, nagyon rutinos, azonnal jött, elvitte, szétszerelte, megbeszélte stb amit kértünk. Minden kezdet nehéz, tehát kiderült, hogy van némi dugulásunk, illetve az előző lakó lomtárnak használta a spájzt, ami most tele van minden szarral, de mindegyik gyors úton megoldódni látszik.

Vasárnapra már nappali formája lett a nagyszobának, összeszereltük a TV-állványt, az asztalt, polcot. Hétfőn pedig megkaptam a franciaágyat, beszórtam egy csomó dolgot az ágynemőtartójába, így most már tényleg csak néhány doboz van kicsomagolatlanul.

Mindeközben a lakás inverz konvektoros lakássá változott (ahol télen hideg van a fürdőben és a konyhában, meleg a szobákban): a légkondi elbír a másfél szobával és ott jó az idő, máshol meg tombol a negyved fok.

De amúgy boldogság van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr435449756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása