Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2023.05.10. 18:35 AnnGel

Ja és azt is próbálom kitapasztalni, hogy mi az, amit elhanyagolhatok, és nem zavar, mert pl hiába mondják, hogy nem baj, ha kupi van, azért még pihenjek, de hát ha egyszer nem tudok kupiban pihenni!!! Szóval próbálom megtalálni, hogy mi az, amit feltétlenül meg kell tennem ahhoz, hogy aztán úgy érezzem, nyugodtan tudok lazítani.

Szóval arra jutottam, hogy az olyan dolgokat muszáj megcsinálnom esténként, ami a másnap reggelt megkönnyíti: uzsonnacsomagolás, kávé bekészítése a kotyogósba, táska összepakolás stb Ha ezek nincsenek meg, akkor úgy érzem, nincsen vége a napnak.

Aztán muszáj rendet rakni annyira a nappaliban, hogy a robotporszívó legalább minden másnap körbemenjen, különben megesz minket a macskaszőr.

Az összehajtogatatlan ruhakupaccal együtt tudok élni pár napig, ha nincsen szem előtt, de aztán a következő mosást halogatom miatta, amitől rengeteg összegyűlik, és tele lesz két szennyestartó, és akkor sokat kell mosni egyszerre, és nagyon frusztrál, szóval azt csak módjával lehet halogatni.

A mosogatóban egész sokáig el tudom nézegetni az edényeket, ott szerencsére a férjem ingerküszöbe alacsonyabb, úgyhogy ő elpakolja napi egyszer tuti.

A gyerekek szobájában a kupit igazából bármeddig elnézem, úgyhogy azt most elengedtem. Oda nem igazán jár be a macska, nem kritikus a porszívózás.

És a főzés! Hát én olyan hülye vagyok, szombat délelőtt iszogattam a kávémat, és azon töprengtem, hogy mit együnk a héten, ha nincsen kedvem főzni, de már az összes aldis lasagne/pestos-tonhalas tészta/rántott hús a közeli boltból kombót ellőttem, mire leesett, hogy baszki, rendelhetek is ám! Általában félévente kiégek, pár hétig cityfoodot eszünk, aztán megunom, megutálom, és újra örömömet lelem a főzésbe, menüt állítok össze hetekre előre meg ilyenek. Szóval kávézás közben megrendeltem az eheti ebédet, és nagyon boldog vagyok tőle. 10 perc alatt letudtam valamit, ami komoly mentális energiát és időt vett el a napomból, és amit jelenleg nem is élveztem.

Megy ez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr10018121072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása