Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2016.10.10. 14:06 AnnGel

TLDR gyerekdolgok

Inkább csak az adminisztráció kedvéért, avagy mivel próbálkoztam, mi jött be.

Voltak azok a matekfeladatok suliban, ahol van egy input, fekete doboz, output, és meg kellett mondani, mit csinál a gép. Ilyennek látom a lányommal is, feltételezem, hogy hasonló input hasonló outputot eredményez. Persze ez nincsen így, van egy csomó ismeretlen tényező, folyamatosan változik ő is, lehet, hogy ami bevált eddig, az mostantól nem fog, vagy ami egy hónapos korában nem vált be, az most meg már lehet, hogy igen.

A téma az evés és éjszakai alvás összefüggése.

Eleinte ugye nagyon pici volt, többször kelt éjjel. 7-8 körül fürdetés, aztán felébresztettem 11 körül, de nem díjazta, tök kómás volt, nem evett rendesen, aztán persze felkelt 2-3 körül, majd 5-6 körül is. Kb 4-5 hetes korában anyósoméknál voltunk, megcsúsztak a dolgok, későn értünk haza, fél 10 volt, mire fürdettünk, és aludt asszem 5-ig. Csoda.

Ezen felbuzdulva bevezettük a kései fürdetést. Volt olyan időszak, hogy fél 10 - fél 11 körül fürdettünk, evés, és 7-ig aludt, majd sokszor visszaaludt 9-ig. Nem tartott sokáig. Ezzel párhuzamosan elkezdett aludni 8 körül, tehát ébreszteni kellett a fürdetéshez, amit nem bánt, nem volt nyűgös, evett, majd aludt tovább. Ez nagyon felnőttbarát beosztás amúgy, lehetett vele menni helyekre, elaludt közben, aztán hazaértünk és akkor megpucoltuk. Kipróbáltam egyszer, hogy ha 8-kor elaludt, akkor nem ébresztettem fel fürdetni. Felébredt éjfélkor és 5-kor is, szerintem megzavarta az esti hacacáré hiánya.

Ez a rutin lehet, hogy maradt volna így egy darabig, de egyre keservesebb volt a 8 körüli elalvás, és a kései fürdetés ellenére elkezdett 4-5 körül kelni. Nem volt túl kifizetődő 8 körül a nyűgös gyerekkel faszozni, majd 11-kor fürdetni, csak azért, hogy aztán 4-kor is kelni kelljen hozzá. Mivel egyre kevesebbet evett késő este, ezért előrehoztuk a fürdetést 8 körülre, majd próbaképpen nem ébresztettünk 11-kor. A 8 órai elalvás ettől problémamentessé vált, és ugyanúgy 4-5-ig, valamikor 6-ig is kihúzta kaja nélkül. Időnként előbb elfáradt, volt rá példa, hogy akár 5-kor elaludt, majd nem ébredt fel addig, míg fel nem keltettük fürdeni. Mindig utólag jut eszembe, hogy meg kellett volna fürdetni, lehet, hogy elege volt már a napból, de 5-kor csak nem fürdetek.

Ez is nagyon jól működött pár nappal ezelőttig, ez is nagyon kényelmes volt, mert miénk az este, ha meg mégis mentünk valamerre, akkor is kihúzta ébren 9-ig, nem viselte meg egy óra ide vagy oda. Aztán olyat kezdett csinálni, amit szerintem 6 hetes kora óta nem: 2-3 között megébred, de tényleg éhes, mert bekajál, és alszik aztán 8-ig. Ez sem tragédia, továbbra is egyszer ébred, de inkább aludnék hajnalig, ha lehet választani. Az éjszakai ébredést négy napja csinálta már, szóval nem egyszeri esetről volt szó.

Szóval back to square one, 8 körül fürdetés, 11 körül pedig megint megetetem. Annyi a különbség, hogy nem ébresztem meg, hanem úgynevezett álometetek: a szopóreflex álmában is jól működik, és tényleg nem ébred meg. Tegnap próbáltam ki először, és aludt negyed 7-ig.

Egyelőre itt tartok, baromi kíváncsi vagyok, mikor kell megint taktikát változtatni, hogy aztán sok próbálkozás után megint az elsőnél kössünk ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr4711786159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása