Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2009.02.22. 20:05 AnnGel

Ne sirassál édes párom...

Címkék: zene

Most vettem csak észre, hogy kijött a The Moon And The Nightspirit új albuma Ősforrás címmel. Még nem sikerül beszereznem, nem is tudom, szabadna-e.  (Update: tévedtem, még csak belehallgatni lehet, márciusban jön csak ki) Gyönyörű zene, melyet nem tudom, fogom-e már valaha úgy hallgatni, hogy nem szorul össze a szívem. Áldozatul esett (sok más együttessel együtt) annak, hogy olyan mértékben képes vagyok emlékeket kapcsolni egy-egy dallamhoz, hogy aztán teljesen elkenje a kedvem, ha meghallom.

Még Garouval hallgattuk őket sokat, voltunk Alhana táborban, láttuk őket élőben, és csodálatos volt. Ott rontottam el, hogy ezt hallgattam Berlinben is, négy hétig messze mindenkitől, egyedül, magányosan, Édes Párom fájó hiányával szívemben.

Most is elérzékenyültem, francbamár.

Örökké

Fektess földbe édes párom
Boruljon rám örök álom
Eső mossa el a vérem
Fogadjon be avar mélye

Szellőtestvér szord szét hamvam
Csermelyhúgom messze hordjad
Legyek magva új életnek
Bölcsője a születőnek

Ne sirassál édes párom
Itt maradok e világon
Megszületek csillag leszek
Éjnek keblén megpihenek

Erről nem találtam videót, sem myspace-en meghallgatható számot, kár, pedig ez a kedvencem. Helyette legyen ez:

The Moon And The Nightspirit - Égi Táltos

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr95959156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus 2009.02.22. 21:23:55

Nem rossz zene, gimnazista koromban valószínűleg megvesztem volna érte - akkoriban a depresszív zenék voltak a kedvenceim.

Most az a nagy kérdés, hogy emlékezni vagy nem emlékezni a jobb.

AnnGel 2009.02.22. 22:58:37

Nem mondanám kifejezetten depresszív zenének, inkább szép, dallamos, andalító, nyáron csillagos égbolt alá fekvős. Vannak szomorkásabb számai is persze.

És nem tudom. Néha úgy érzem, nem emlékezni jobb lenne, de ha elfelejtenék minden rosszat, akkor újra beleesnék ugyanazokba a hibákba.

Infection 2009.02.23. 07:43:03

Az fura, hogy ha ien album- meg számcímeket adó magyar együttesről van szó, ien táltosos-ősmagyaros-érted, akkor mért hívják magukat inglisül? :) A Hold és az éjszellem is milyen jól hangoznék. :D

A zene rendkívül kellemes, amúgy. Bírom az ien folk-alapú, vagy olyan hatású dolgokat. :)

adeptus 2009.02.23. 09:02:42

Akkor helyesbítek. Akkor hallgattam tonnaszámra ilyesféle hangulatú zenéket, amikor kamaszkoromban egyik depresszióból a másikba estem.

Az indokolatlan angol név nekem is furcsa, pláne hogy magyarul énekelnek.

Tényleg, Cross Bornst ismered/itek?

AnnGel 2009.02.23. 09:38:44

Csak azt tudom elképzelni, hogy azért nem Hold és az Éjszellem, hogy külföldön is ismert legyen a nevük.

Nézzétek csak meg a myspace-es oldalukat: rengeteget koncerteznek, és azt mind külföldön. Az első albumuk még angolul volt, a második már teljesen magyar lett. Az elsővel megszerették őket külföldön, ismert lett a nevük, így a közönség utána jól fogadta a magyar dalszöveget is.

Vagy csak annyi történt, hogy angolul akarták ezt csinálni, folytatni, ezért az angol név, aztán rájöttek, hogy magyarul mégiscsak sokkal kúlabb, de nevet már nem váltottak.

Cross Bornst-tól még régen hallottam valami középföldés számot, de annyira nem ragadott meg.

Más:
elképzelésem sincsen miért, de nem tudok kommentelni a reklámokhoz.
Én is úgy gondolom, hogy bármilyen szarban is vagyunk, a hazaszeretetnek valahol alapnak kéne lennie. Annak nincsen oka, nem kellenek érvek, hogy miért. Azért, mert ide születtél, ez a hazád, és ezért szereted. Az amcsikban is túlteng a háttérbenazászló-háttérbenszólahimnusz-büszkevagyokarrahogyamcsivagyok, nálunk ez miért ciki?

Métely: a két sörnek a tulajdonosa ugyanaz a cég, ezért lett hasonló a két reklám :)

Goroh 2009.02.23. 09:53:25

Az együttes egy portugál kiadónál van, többek közt ezért is angol a nevük. Arrafelé ők számítanak egzotikusnak :)
És igen, gyönyörű zene.

adeptus 2009.02.23. 10:08:12

OFF
A középföldés lemez nem tipikus Cross Borns. A többi, amit hallottam őket, az is inkább amolyan álmodozós zene. Igaz, népies hatás nemigen van benne.
süti beállítások módosítása