Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2008.08.07. 19:05 AnnGel

Höh

Címkék: video london

A mai nap az a tipikus "nem jön össze semmi" nap, amikor ha alapban rossz passzban vagy, akkor csendben fel is kötöd magad. De ma nem voltam (vidám voltam, bizony!), így még élek, hah! A negatívumokat le sem írom, mert ennyi erővel át is nevezhetném magamat rinyablogra, szóval jöjjenek a jó dolgok.

Pl sütött a nap! Bizony! Durva, mi? Meg rájöttem, hogy tudok ám oroszul, egy darab versszakot az Anyeginből, el is szórakoztattam ezzel az orosz osztálytársaimat (4en vannak), állítólag helyesen és jó kiejtéssel mondom (de foglalmam sincsen, mit jelent :P).
Apu nagyon nehezen tanult nyelveket, és azért, hogy ne buktassák meg oroszból, meg kellett tanulnia pár versszakot. Napokba tellett neki, mire bemagolta, de majdnem 30 év után is emlékszik rá... én meg megtanultam 5 perc alatt tőle (nem volt ideges :)). Az egyik orosz imádja a német nyelvet (ez hülye), szóval holnap viszek neki Crematory - Klagebilder-t hadd örüljön a feje.

Beszéltem a tanárommal, de mint sejtettem, azon kívül, hogy órák után fejlesszem magam, és tanuljak, ő sem tudott más tanácsot adni, hogy mit csináljak, ha gyorsabban szeretnék haladni. Neki, mint tanárnak, a csoport átlagsebességéhez kell igazodnia, és ha az a döglött lajháréval egyezik meg, akkor pech.

A második órán megnéztünk egy The Apprentice részt, ami jóóóóó.
Adott egy kőgazdag üzletember, aki munkát kínál (sok pénzééé), 16 ember, 2 csapat, heti egy feladat. Aki több profitot termel, az győz, a vesztes csapatból pedig kirúg egy embert. Érdekes megfigyelni, mire nem képesek egyesek a siker érdekében, döbbenetes. Mi most éppen a 3. évadot nézzük, itt az intro:

Csütörtök van, ami majdnem péntek, és mint tudjuk, a péntek az már majdnem hétvége, hétvégén meg megyek Windsorba kastély nézni, jól. Egyedül. Ami végülis nem baj, nem kell senkihez sem igazodnom, meg minden...

Jövő héttől pedig Grammar & Writing kiegészítőre fogok járni, ami jó szar lesz, de legalább okosodom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr18605605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása