Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2019.05.19. 22:26 AnnGel

Sorozatosdi

Félbehagytuk a Castle Rock-ot, mert bár érdekel a sztori, rettentő lassan halad. Még a fele hátravan, de nem hiszem, hogy lenne annyira érdekes, hogy megérje végignéznem, és attól tartok, hogy úgy járok vele, mint a The Terror-ral, ami szintén érdekes volt, de sokkal rövidebb lehetett volna. Mivel alig van közös esténk, ezért a közösen nézős sorozatnak tényleg olyat szeretnék, ami jó. Mindenesetre most belekezdtünk a Broadchurch harmadik évadába.

A Lucifer 4. évadát másfél nap alatt ledaráltam, a Bodyguardnak sem kellett több (bár az csak 6 részes). Ez utóbbiban nem is feltétlenül a sztori volt nagyon erős, hanem a színészek voltak baromi jók, nagyon pörgős is volt, és iszonyúan izgultam rajta, olyan jelenetek voltak benne, hogy levegőt alig mertem venni.

Befejeztem a Big Bang Theoryt, 12 év, te jó ég. Ez is egy olyan sorozat volt, amin nem is gondolkodtam, hogy jó-e, tetszik-e még, hanem automatikusan néztem, annyira hozzám nőtt.

Ja, és hát holnap Game of Thrones utolsó rész, mit fogok kezdeni az életemmel utána.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr5614835808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.05.20. 18:51:14

Na, hát megvolt az utolsó rész...
Hogy tetszett?

AnnGel 2019.05.20. 22:35:28

Ezekkel az utolsó évadokkal elég sok bajom volt, amióta nem a könyvek alapján megy a sztori, azóta elég hollywoodi lett, mindenhol hirtelen pikkpakk ott termett mindenki, átszelve a fél világot, meg hősies megmenekülések mindenhol. Meg Arya arcáltós magicjével mi lett? Az miért nem jött elő többször, miért nem használta? Na mindegy.

Mindenesetre a végére így pont nem számítottam. Azt gondoltam, hogy vagy
1) Dany-é lesz a trón, mindenkinek rossz, a nép szenved, az uralkodó zsarnok, és ez így marad, míg világ a világ
2 ) Jon kapja meg a trónt

de egyik sem.

Dany amúgy évekig a kedvenc karakterem volt, jaj de kár érte.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.05.21. 12:20:46

@AnnGel:
Igen, hasonló a véleményünk. :-)
A lezárást tekintve én is a 2) változatra számítottam. Az volt az ellenvetés, hogy ez túl Happy end-es vég lenne, de hát végül ez is az lett, amit most kaptunk. Szegény Jon-nak ugyan egy kicsit szomorú a sorsa, de annyira azért nem, végül is jó társaságba került, csak a ha klíma egy kicsit hüvös és a kulturális élet egy kicsit kevésbé pezsgö ott a Falon túl.

Ja, szegény Daenerys. :-(

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.05.22. 09:00:12

Sorozatok terén nekünk az OA tetszett nagyon (talán már említettem), legalábbis az első szezon (vagyis hivatalos nevén a „Part I”).
Meg a 3 % (szintén leginkább az első szezon).

Amit mostanában nézünk, az a „The Affair” – szerintem nagyon érdekes, de neked lehet, hogy nem jönne be, egy nem pörgős sztori. :-)
Az benne az izgalmas, hogy kimaxolja a narrative fallacy jelenségét.
Úgy néz ki egy tipikus rész, hogy többé-kevésbé ugyanazt az időszakot, részben ugyanazokkal az eseményekkel meséli el kétszer, mondjuk először a férj, utána a szerető szemszögéből – néha nagyjából ugyanúgy emlékeznek a sztorira, csak a hangsúlyok vannak másutt, néha viszont kiderül, hogy egészen máshogy élték meg a történteket.
Hasonló eszközzel dolgozik egyébként Márai az „Igazi” című könyvében, ami nagyon tetszett nekem.
Erről a könyvről annak idején írtam a blogomom is:
noreg.blog.hu/2014/03/17/marai_sandor_az_igazi_249

AnnGel 2019.05.22. 09:41:44

AZ OA első évadát megnéztem még tavaly, és közben nagyon tetszett, és érdekelt, magával ragadott, vártam, hogy mi lesz, aztán a végén kiderül, hogy semmi sem derül ki, és attől olyan ideges lettem, hogy nem néztem meg a második évadot :(
A 3% nekem elég young adultnak tűnt, ahhoz nem mindig van hangulatom, de felvettem a listára, a trailer alapján érdekesnek tűnt.
A The Affairről már máshol is olvastam, érdekes megközelítés. Nem kell nekem feltétlenül, hogy pörgős legyen egy sztori, de nem tudnám megmondani, hol van a határ, ahol még oké, és nem unalmas egy sorozat :)
Ami tipikusan nem pörgős, de nekem bejött az a Mindhunter.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.05.22. 09:56:36

@AnnGel: Akkor itt egy kicsit eltér az ízlésünk.
Az OA első szezonját azért is szerettem, mert több lehetéges értelmezést is megengedett – kezdve onnan, hogy az egész történet csak Prairie pszichés betegségének a megnyilvánulása, odáig, hogy mindez frankón úgy igaz, ahogy elmondja.
Ezzel szemben a második szezon egyértelműen állást foglal egy konkrét értelmezés mellett, ami nekem egy kicsit elvette a dolog izgalmát.
Meg teljesen olyan volt ez a második szezon, mint a Stranger things második szezonja: az eddigiek mellé feldobunk még egy csomó új szálat, de azokat aztán nem futtatjuk ki sehova, csak előkészítjük velük a harmadik (negyedik, ötodik...) szezont.

Igen, a 3 % eléggé young adult.
Nincs azzal semmi baj, a Hunger games is young adult, aztán mégis milyen jó. :-)

Ha netán egyszer belekezdesz a The Affair-be, akkor majd meséld el, hogy tetszett.
süti beállítások módosítása