Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2018.03.17. 17:19 AnnGel

Az evészetről

Volt tavasz, most megint ősz van és tél, pedig én már elővettem az átmeneti cipőt, elraktam a télikabátot. Hát jó.

Kínlódom a 160 grammos diétámmal, szerintem amúgy tök ügyes vagyok, előre eltervezem, mit fogok főzni, pakolok magamnak tízórait és uzsonnát, csináltam már magamnak házi granolát, cukormentes kuglófot és teljes kiőrlésű túrós pogácsát, amiket több részletben lefagyasztottam, kipróbáltam egy pizzaszerű receptet is, szóval ezzel nincsen gond. Az alapanyagokból eddig is ilyeneket használtam, teljes kiőrlésű cuccokat ettünk meg bulgurt, sült zöldségeket, szóval ez jól működik. Kezdem megszokni, hogy mindig legyen itthon túró, tojás, tejszín, zab, igaz, pár napja másfél óra volt összeraknom a menüt a következő egy hétre, szóval annyira nem gördülékeny a helyzet.

Viszont a diétának nem csak az a lényege, hogy mit és mennyit, hanem az is, hogy mikor eszem, és ezt már nehéz tartani. Tej, joghurt, gyümölcs vagy gyümölcslé tilos reggelire, én meg eddig sokszor tejeskávéval, tejjel készült banános meggyes zabkásával kezdtem a napot. Nem ehetek tízóraira csak gyümölcsöt joghurttal, mert kéne valami lassan felszívódó is mellé. Ha uzsonnára toltam egy kis kuglófot, akkor később hiába kívánok meg egy almát, nem kéne ennem, mert vacsorára is lassú felszívódású van előírva. Szóval most bevezettem, hogy az uzsonnám fixen gyümölcs, mert ha akkor nem eszem, akkor egész nap nem ettem.

A másik nehézséget a picinny okozza, mert nagyon megszoktam, hogy beleeszik a kajámba, vagy sokszor azzal motiválom, hogy együtt, akár egy tányérból eszünk, pl megbontok egy mandarint, elkezdem enni, akkor tuti, hogy ő is kér és letol kettőt. Most viszont kimérem magamnak a tízóraimat, aminek ha úgy esik, megzabálja a felét, én meg nézek, hogy akkor vajon mennyit kéne még ennem. Vagy én nemrég ettem uzsonnát, erre ő leül vacsorázni, amiből marad egy kis kenyérhéj vagy pár szelet alma utána, azt sem szabad megennem, mert étkezések között tartani kell a 2-3 órát.

Hát így. De legalább a család nagyon támogató, nem főzök többfelé, mindenki azt eszi, amit én, amikor meg legutóbb hazautaztam Veszprémbe, akkor anyám azzal fogadott, hogy vett bulgurt, kuszkuszt és cukormentes kekszeket, lekvárokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr9913735838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása