Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2012.06.19. 20:24 AnnGel

Dublin gigabeszámoló - második nap


Pénteken amíg Vid dolgozott, egyedül jártam a várost. Gyalog indultam a városba, a Chester Beatty Library-ba olyan 11 körül értem oda. Ekkor annyira sütött a nap (!!), hogy le kellett vennem a kabátomat (!!?!!%). A kiállítás után elindultam a Guinness Store House-ba, útközben benéztem egy érdekes piacra, ahol régi könyveket, bőrkötéses füzeteket árultak, és még tenyérjósló nő is volt az egyik sarokban. Ezzel együtt egy órába telt, mire megérkeztem a Store House-ba, ahol többek között megtanultam csapolni, ittam Guinnest, régi reklámokat néztem, és összességében nagyon tetszett. El is ment vele két óra. Ja és nyilván egy tucat képet csináltam a korsó sörömről.

 

 

Aznapra még a Kilmainham Gaolt terveztem, persze az nem jutott eszembe, hogy ötkor bezár. Így még négykor elindultam oda, eltévedtem, fényképeztem furcsa helyes kis házakat és utcára kirakott kukás szatyrokat. Végső kétségbeesésemben leszólítottam egy végtelen kedves ír házaspárt, akik még meg is hívtak magukhoz, de ekkor az egész kezdett már nagyon bizarr lenni, szóval inkább gyorsan elbúcsúztam tőlük. Kiderült, hogy csak egy utcával néztem el a Gaolt, aminek nagyon örültem, mert ekkor már nagyon kellett pisilni a megivott Guinness miatt (amit persze éhgyomorra toltam, szóval még be is csíptem tőle). Ekkor már éppen zárták a börtönt, de legalább a WC-re elengedtek, siker.


Innen vissza a Grafton streetre kb másfél óra volt, ide csatlakozott be hozzám munka után Vid, kávé, harisnyavásárlás (legyen mit a vékony nadrágom alá venni), nadrág Vidnek, tea, beszélgetés, aztán este gyalog haza, útközben úszó kacsék és patkány megtekintése. (Igen szeretném hangsúlyozni, hogy mindez gyalog volt, egy hős vagyok, ki is purcantam a végére.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr525160418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása