Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2009.03.05. 12:06 AnnGel

A hely, ahol nem túl vevőbarátak

Címkék: ajanlo

Kedden Merlin barátom kedvhelyrepofozás céljából elvitt a Teke Sörözőbe (7. ker.). A hely kellemes, olcsó, nagy társasággal is okés, hatan simán elfértünk egy asztalnál. Én először voltam csak ott, a többiek már évek óta ide járnak, sőt, rókaként az ő feladatuk megmutatni a gólyáknak, hol is van a bánkisok törzshelye.

Én később csatlakoztam, de csak míg ott voltam, elfogyott fejenként több üveg sör meg egy feles, és igen, nem túl korrekt, de egy üveg hozott bor is. Az egyik srácnak születésnapja volt, a barátaitól kapott aszút megbontotta, és szétosztotta. Egy órával később, mikor a pultos összeszedte a poharakat, észrevette az üres üveget, és bejelentette: mivel ezt magunkkal hoztuk, nem itt vettük, ezért az árának kétszeresét be kell fizetnünk neki, különben többet ne jöjjünk ide (érdekes kérdés, hogy miért akart rajtunk 2.300-at behajtani, mikor 1. nem árul aszút, 2. a palackozott bor ára 100 Ft/dl).

Elismerem, vitt piát kocsmában meginni tényleg pofátlanság, de akkor sem szabadott volna ilyen stílusban beszélnie. Van különbség aközött, aki rendel egy ásványvizet, majd istentelenül berúg a becsempészett felesektől, és azok között, akik aznap este már kifizettek vagy tízezer forintnyi italt, rendszeresen odajárnak, új embereket visznek magukkal, de most egy különleges alkalomból elfogyott egy üveg bor is.

Ha a pultos úgy reagálja le az egészet, hogy hát srácok, ezt nagyon nem kéne, na de most az egyszer elnézem, és mellesleg boldog születésnapot, akkor máris jobb szívvel gondolunk a helyre. Így pedig... többet oda nem megyek, és ajánlani sem fogom.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr45982776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus 2009.03.05. 14:11:05

Hát hogy morcos lesz a tulaj, azt megértem, de hogy egyáltalán pénzt kérjen olyanért, ami nem tőle van, az gyalázat. Hogy ennyit, az főleg.

Mellesleg a címkét "ajánló" helyett "nemajánló"-ra kéne cserélni. :)

AnnGel 2009.03.05. 19:45:09

Igaz :P Lehet, hogy az összes "ajánló"-t inkább "kritika"-ra kéne cserélni, mert az ajánló alapvetően pozitív, én meg már fikáztam itt pl könyvet is, hm...
süti beállítások módosítása