Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2008.07.25. 15:43 AnnGel

X-akták: Hinni akarok

Címkék: ajanlo

Sok év eltelt a sorozat vége óta, a történetben szintúgy. Scully orvosként dolgozik egy katolikus (asszem) kórházban, Mulder pedig visszavonulva él, vagyis inkább bujkál az FBI elől. Egyik nap az FBI megkéri Scully-t, keresse meg volt társát, hogy segítsen nekik egy ügyben.

Egy ügynök rejtélyes módon eltűnt, egy volt pap pedig azt állítja, látomásaiban megjelenik a nő, és szerinte életben van. A dolgot nehezíti, hogy emberünket pedofiliáért elítélték, ami sokat ront hitelességén (hehe, pedofil pap, kapásból Pápaman és Puncius jutott eszembe), de Mulder hisz neki, és lelkesen cipeli a látót ide-oda.

Így mendegél a történet, tűnnek el emberek, kerülnek elő testrészek, közben befigyel egy beteg kisgyerekes szál Scully részéről, és a két volt ügynök közötti kapcsolatról is megtudhatunk egyet s mást.

Az elején leszögezem: a film alapvetően tetszett, nem ilyenre számítottam, nem ilyet akartam, nem fogom sokszor megnézni, de ettől még jó volt. Mert mi a bajom? Hogy ez nem X-aktás.
Kezdjük az elején.
Moziműsoroknál, és a port.hu-n az alábbi szöveg van a film mellett:

Az igazság odaát volt - de most eljött hozzánk, és mindenki számára nyilvánvalóvá válik. Azok, akikre Mulder és Scully olyan rég vadászott, akiknek a nyomait mindig felfedezte, de akikkel igazán sohasem nézhetett szembe, kilépnek a homályból. Először a kutatók csak különös rádiójeleket fognak. Hamarosan a teleszkópokon is feltűnnek. Nemsokára már szabad szemmel is láthatók. És az is kiderül, hogy az érkezők nem barátságosak. A paranormális, metafizikus és földönkívüli ügyek elszánt szakértői azonban mégsem válnak feleslegessé. Sőt: talán az ő tapasztalatuk és bátorságuk lehet az, ami megfordítja az emberiség elkerülhetetlennek látszó pusztulását.

Ebben a filmben nincsenek rádiójelek, sem teleszkópok, érkezők meg pláne nem! Hát jajj! UFOkat akartam látni, kicsi zöld emberkéket, gumiembert, a dolgot, ami elbújik a fényben, zöld bogarakat, vagy bármit, ami PARA, erre meg kaptam egy tökre nem misztikus (ha eltekintünk Pápaman-ünk látomásaitól) történetet.

A másik az Mulder és Scully kapcsolata. Nem láttam minden X-akták részt, tehát lehet, hogy valahol suttyomban összejöttek, de picit sok volt a nyűglődés. Az X-aktákban pont az volt a jó, hogy mikor már ezredszerre mentette meg ez a két ember egymás seggét, egy pillanatra egymásra néztek "szó bennszakad, hang fennakad,
lehellet megszegik" és már mindenki szurkolt, hogy csóóóhóókold már meg, és mégsem. Ennek volt egy hangulata, nem?

Összefoglalva: jó film ez, ha túltesszük magunkat azon, hogy nincsen benne semmi, ami miatt X-akták az X-akták. Nem lett kedvenc...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr74585392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása