Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2016.01.17. 19:55 AnnGel

Spontán hétvége

Ez már a harmadik olyan hétvége egyhuzamban, amikor nem volt semmilyen fix programunk, egészen furcsa érzés pénteken ötletelni, hogy na vajon mihez van kedvünk (vagy van-e egyáltalán bármihez kedvünk). Ehhez képest szombat estére spontán Blade Runner moziest alakult ki nálunk, miután kiderült, hogy nem csak a férjem, de barátaim sem látták még a filmet.

Ma pedig (na jó, ez tervezett program volt) megnéztük az Űrkiállítást, nem voltak magas elvárásaim, és összességében érdekes volt, de:

  • a drága belépőjegy mellé (+ netes vásárlásnál kezelési ktg) a ruhatár kötelező és pénzbe kerül
  • nagyon sok helyen nem voltak rendesen megvilágítva a táblák és nehéz volt elolvasni a feliratokat
  • a komplett Apollo program csak angolul volt kiírva
  • a végén a moziteremben a kisfilm is csak angolul volt, felirat nélkül
  • alig volt benne valami interaktív
  • kivéve a végén a külön pénzbe kerülő játékokat, amik mellé betelepítettek egy büfét, ahol többek között pizza és popcorn is volt, az ezzel járó szagokkal együtt.

Na de legalább ezt is láttuk.

Más.

Végre befejeztem az Andrej...-t a Gyacsenkó házaspártól, és teljesen le vagyok törve, mert ez is elég rossz volt (meg a második kötet, az Arszen is). Hogy lehet ez ennyire nem jó, miközben az Alekszandra és a Teremtés növendékei meg zseniális volt? Szomorú. Túl lágyszívű vagyok, mert más a második sem volt jó. Most meg a 2035-öt készülök elolvasni, a 2033-ban nagyon tetszett a világ, a 2034 már idegesített, magam sem értem, miért állok neki, na mindegy.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr718281186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnGel 2016.01.18. 09:36:02

Na ezt meg kellett gugliznom :) de igen, lehet, hogy van bennem ilyesmi, bár inkább elsüllyedt költségként kéne tekintenem az első kötetekre, és továbblépni.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2016.02.27. 07:28:22

Ó, végre valaki, aki olvasta mind a három Metamorfózis könyvet! :-)
Érdekes, hogy ennyire különbözöen ítéled meg öket. Én inkább úgy találtam, hogy - noha más szereplökkel, más "univerzumban", de - mind a három könyv tulajdonképpen ugyanaz a történet.
Mondjuk ennyiböl lehet a két folytatás csalódás, hogy nagyjából ugyanazt ismétli, ami az elsö könyvben még eredeti és izgalmas volt...

Egyébként szerintem van egy olyan rejtett összefüggés a könyvek között, hogy a Raa igazából Szaska teremtménye.
A "Ne félj" koncepció megvalósulása...

AnnGel 2016.02.28. 21:48:48

Nem a sztorival volt bajom egyiknél sem, hanem összecsapottnak éreztem a karakterek motivációját, nem gördülékenyek a párbeszédek, és ettől hiteltelenné válik az egész.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2016.02.29. 16:39:49

@AnnGel: Összecsapott?
Tényleg nem túl komplex személyiségek, ezt elismerem.

Inkább azt mondanám, hogy mind a három történet során a szereplönek van egy fö motiváló ereje, amin aztán idövel túl tud lépni, vagy más szempontott is fel tud venni.

Szaska esetén a félelem (mások féltése) - aztán belép az elengedés, a kreativitás.
Arszen esetén (egy tinédzser fiútól teljesen hihetö módon), annak a vágya, hogy övé legyen a világ - siker, nök, pénz. Aztán eljut valamelyes felelösségvállalásig (csak már késön...)
Andrej meg a saját büntudatával kínlódik - és talán valami olyasmire jut a végén, hogy ténylegesen tegyen is valamit azért, hogy jóvátegye, amit elrontott.

Érdekesek maguk a világok.
Tényleg az elsö, az iskola a legigzalmasabb.
De nekem Raa is tetszett. Szívesen élnék ott...
süti beállítások módosítása