Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2021.01.04. 11:51 AnnGel

Throwback Andalúzia

2020. januárjában, amikor a covid még valami távoli hír (sem) volt, négy hetet Andalúziában töltöttünk. Rendszeresen beszámolót egy zárt FB csoportban osztottam meg közeli ismerősökkel, és arra gondoltam, hogy most annyira nem történik semmi, hogy nosztalgiából kiteszem ide ezeket abban az ütemezésben, ahogy pontosan egy éve megírtam őket. Gyerekek akkoriban 1.5 és 3.5 évesek voltak.

2020. január 4:

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy mindig gondolkodtunk azon, milyen lehet egy kicsit máshol élni. Amíg nem voltak gyerekek, addig azon gondolkodtam, hogy dolgozhatnánk távmunkában, csak pár hétig, és mégis milyen jó lenne aztán munkaidő után a tengerpartra lemenni. Aztán lettek gyerekek, az meg annyira nem buli, hogy férjem dolgozik 5ig, én meg szórakoztassak két gyereket egy idegen helyen bölcsi/ovi/nagyszülők nélkül. Aztán úgy döntöttük kb egy éve, hogy férjem január 1-től gyesen lesz, és ha ő már úgysem dolgozik, én meg még* nem, akkor abban a pár hétben akár el is mehetnénk valahova.

*eredetileg a régi munkahelyemre mentem volna vissza, jan 1-től a szabijaimat vettem volna ki, és február közepén kezdtem volna dolgozni, de úgy alakult, hogy felmondtam. szóval én munkanélküli vagyok (vagyis még felmondási időt töltök), férjem gyesen, erre elutazunk egy hónapra. tudunk élni!

Csomagok: 2x20 kiló bőrönd + autósülés + babakocsi + kézipoggyászok

A repülés várhatóan alakult, 3 és fél órás repülésből fiam kb 30 percet vigasztalhatatlanul üvöltött, aztán elfáradt, meg aludt is, lányom a végén csak annyit jegyzett meg, hogy "nézd anya, nem kiabáltam az öcsémmel". A reptéren átvettük az előre lefoglalt autónkat, Nerja kb 50 percre van a reptértől autóval.

Amúgy balzsamos 16 fok van az utcán, sajnos ugyanez a 16 fok fogadott a lakásban, úgyhogy az volt az első, hogy beüzemeltem az összes radiátort, légkondit és hősugárzót, fiam közben a babakocsiban átpisilt pelenkában nyekergett (#anyákgyöngye), lányom meg az emeletes ágyon partizott, hogy ez mennyire buli. Férjem meg parkolóhelyet keresett, mert abból nincsen túl sok.

Sajnos a fűtésen kívül a melegvíz is akadozik, hol elindul a konvektor, hol nem, úgyhogy a gyerekek 50%-át fürdettem meg fekvés előtt, a maradék 50%-ot megeszi a kosz.

A gyerekek amúgy rohadtul élvezik a lakást, fiam eléri a összes villanykapcsolót (KÁNAÁN), lányom meg itt a szálláson talált néhány játékkal molyolt az emeletes ágyon, ahol az öccse nem érte el.

Amúgy tök simán lefeküdtek, fiamat nem hatotta meg az idegen környezet, pikkpakk elájult, lányom is már egy órája ágyban ("nem jól ittam a tejemet!! mindig elfogyott!!!" mondta nekem, azóta sem értem).

Férjem mindeközben internetet próbált lehelni az itteni okosTVbe (nem sikerült, így laptopról fogunk netflixet nézni, mint az állatok), én meg azon gondolkodom, hogyan érhetném el, hogy a gyerekek átálljanak valami déliesebb bioritmusra, ugyanis itt reggel 8.30-kor (!) kel a nap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr7216371134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása