Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2020.07.30. 10:14 AnnGel

Még jó, hogy amúgy mindenki egészséges

Jaj, de elment az idő. Sűrű napjaink vannak, nálunk nyaral férjem nagylánya, a kicsik felváltva voltak nagyszülőknél, sőt, egy napon össze tudtam hozni azt is, hogy egyik gyerek egyiknél, másik szülő másik nagyinál, aznap estére pedig áthívtam barátainkat, társasoztunk, empanada-t rendeltünk, szuper volt. Az elmúlt két hétben voltunk vacsorázni kettesben, meg impróelőadáson is, többször anyósoméknál, közben persze munka meg egyéb dolgok.

Lányommal bonyolódik a történet, keresem neki a TSMT helyet, és ilyenkor annyira örülök, hogy ilyen pletykás közlékeny típus vagyok, mert persze elmeséltem a fiam bölcsis gondozójának (ahova ugye a lányom is járt), hogy mi a helyzet, ő meg ismeri a kerületi viszonyokat, és rajta keresztül tudtam meg, hogy a kerületi pedagógiai szakszolgálatnál ingyenesen járhat a gyerek ilyen tornára. Az órákig tartó google keresés csak messze levő, csiliókba kerülő terápiákat dobott fel, úgyhogy most rohadt boldog vagyok.

Ja, de nem ezért bonyolódik a történet, hanem mert még a komplex felmérésnél az idegrendszeri éretlenség mellett felmerült, hogy hallóideg túlérzékenysége is lehet (aka túlhallás), elvittük az edukidhez, hát igen, az van neki, hallja a magas frekvenciákat, meg a 0 decibel alatti zajokat. Azt magyarázták, hogy ő tovább hallja a hangokat, mint kéne, és ettől pl a fejében összefolynak a szavak meg a mondatok, és nagyon kell koncentrálnia, hogy értsen. Szerencsétlen gyerek. Szóval megyünk tovább valami hallásébresztésre, ahol még elvégeznek előtte egy tesztet (asszem felvételről kell hallgatnia és visszamondania értelmetlen szavakat, ezzel nézik meg, hogy jól hall-e, tényleg azt mondja-e vissza, amit kell, nem keveri a zöngés-zöngétlen dolgokat).

Na de nem is ez a bonyolult (!!!), hanem ha úgy ítélik meg, akkor 10 napos terápiára kell mennie, ami abból áll, hogy elmegyünk a helyszínre, fél órát hallgat valamit fejhallgatóval, majd 3 óra múlva visszamegyünk, és megint fél órát hallgatja, szóval oviba nem tudom vinni, dolgozni nem tudok, viszont így legalább megtanulja az agya, hogy mi a hang és mi nem. Ami remek, de nem tudom, hogy 10 napot hogyan oldunk meg, mert az egy dolog, hogy nincsen már szabink erre.

De nem is ez a gáz (hanem mi??!!!??), hanem a 10 nap alatt semmilyen hangszóróból jövő zaj nem érheti, szóval se tv, se zenehallgatás. Ami továbbra is menedzselhető lenne, nagylány, megérti, de a tévéfüggő fiam ki fog akadni, itt fog tombolni, uram, irgalmazz.

Azért annak tényleg nagyon örülök, hogy ezeket nem kisiskolás korban fedeztük fel, nagyon megkeserítette volna az életét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr6616085980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása