Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2009.05.30. 21:16 AnnGel

Félelem és rettegés Veszprémben

Címkék: jogsi

Veszprém és Zugló között van néhány eltérés (bármily meglepő), ezek közül kiemelném azt, hogy ez előbbit szokás a a "Hét domb városa" néven emlegetni, nyilván azért, mert néhány nagyobb kupacra sikerült építeni, míg az utóbbiban jelentősebb emelkedőt csak a fekvőrendőröknél találunk.

Na persze nem arról van szó, hogy már elfelejtettem volna  kézifékes elindulást, csak míg a dízel az kuplunggal elindult emelkedőnek felfele (tehát egy pedált kell csak kezelnem), Anyu híresen könnyen lefulladó kocsija benzines, így "nyomjad a gázd, nyomjad, nyomjad, emeld a kuplungot, még, még, és most a kéziféket, mosmostmost, hoppá, na indítsd újra, semmi gond". Oltári furcsa, mert ha nem akarok lefulladni elindulásnál, akkor bőgetni kell a motort, én meg folyamatosan hallom az oktatóm "jajjdehátfinomabban, nem kell annyira nyomni, hát megy ez magától" szavait.

Apu kivitt a céghez (ipartelep, hétvégén a madár sem), ott pár órán keresztül szoktam a kezelést, aztán onnan haza, ahol sikerült még a garázsba is beállnom. Ennek a rövid útnak az volt a tanulsága, hogy amit a legjobban meg kell tanulnom, az nem más, mint a "bocsibocsi" intés, és a kellőképpen szerencsétlen arckifejezés, így nem dudálnak le, mikor egy komplett zöldidőt azzal töltök, hogy próbálom a kocsit beindítani (miközben Öcsém ül mellettem, és igyekszik úgy tenni, mintha nem is ismerne).

Aztán eme kalandok után Anyuval kerestünk a közelben egy finom kis meredek utcát, ahol azzal szórakoztattuk az ott lakókat, hogy motor indít-bőget-felullad-indít-bőget-bőget-megy-leállít-indít-fullad-ismétlés.

De a lényeg, hogy hazavezettem a cégtől. Én. Egyedül. Hat lefulladással. De egyedül. :büszke:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr475159932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása