Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2008.09.20. 22:34 AnnGel

Tüntetősdi

Címkék: tuntetes aargh

Nem szoktam a blogon politizálni, vagy arról írni, hogy én mit gondolok a pártokról, kihez tartozok, de a hagyományőrzésből, és a kilinkelt Bombagyárból aki akarta, le tudta vonni a következtetést. Ritkán beszélek róla másoknak, csak néhány emberrel tárgyalom ki ezeket a gondolataimat, nem szeretném, ha emiatt valaki félreismerne, hőzöngő rendbontónak, rendőrdobálónak gondolna. Nem erőltetem rá nézeteimet másokra, nem kívánok megtéríteni senkit sem, nem hordok "Nem, nem soha!" pólókat, kitűzőket, nem kántálom, hogy "Vesszen Trianon", de nemzeti érzelműnek vallom magam, büszke akarok lenni a Hazámra, a hagyományainkra, és nem akarom veszni hagyni őket. De most elegem van. Kezdjük az elején.

Ma, szeptember 20-án "szervezetek demonstráltak a cigánygyűlölet ellen (vajon miért gyűlölik őket...? - szerk.), majd a Duna-partra, a holokauszt-emlékműhöz vonultak" (index.hu), ugyanerre a napra jobboldali szervezetek is tüntetést jelentettek be, köztük a Bombagyár is (ők nemzeti radikálisnak vallják magukat), ez utóbbiaknak az ötlete nagyon tetszett: vigyen mindenki egy pár cipőt, és a szovjet emlékműnél helyezzék el őket a kommunizmus áldozataira emlékezvén, a holokauszt emlékmű mintájára. Méltóságteljes, csendes felvonulást terveztek, semmi cigányok elleni erőszakos megnyilvánulást (ha ma nem lett volna más dolgom, én is kimentem volna).
És ekkor jön néhány pöcs, és elkezd dobálózni, verekedni a rendőrökkel, molotov-koktél, válaszul könnygáz, a média meg napokig harsogja, hogy a szélsőjobboldal tüntetése MÁR MEGINT zavargással végződött. Néhány elkezdi, és az a SOK, OSTOBA, HÜLYE megy utána, és tönkrevágja az egészet. Egyszer voltam Bombagyár szervezte tüntetésen (Hollán Ernő utcain), és ott is ugyanez volt: eleinte minden ment rendben, csendesen, megmutatjuk, hogy nem hőzöngő vadbarmok vagyunk, aztán néhányan rákezdtek a "Gyurcsánytakarodj"-ozásra, és kész, vége, az lett belőle, amit mindenki látni akar: a jobboldaliak őrjöngő barmok. A legjobb, mikor valamelyik fasz horogkereszttel jelenik meg, vagy elkezdi a karját lengetni (aki mellette áll éppen, miért nem üti le??), elég csak egy ilyen a tömegben, képet készítenek róla, és másnap indulhat a félelem és hisztériakeltés: az egy fasiszta tüntetés volt...

Elegem van, hogy mindig ez a vége, és engem is velük azonosítanak. Mikor a téma szóba kerül, joggal hiszik mások, én a rombolással, őrjöngéssel, rendőrdobálással értek egyet, a horogkereszttel, kordondöntögetéssel, autógyújtogatással, és hogy nem tudom másoknak elmagyarázni, hogy akikkel én vagyok, akikkel egyetértek, azok igen, kinn vannak, de nem ők balhéznak, ne őket utálják...

Az, aki ott van, az miért nem fogja le azt, aki elkezdni? Miért nem basz le neki egyet? Miért hagyják, hogy néhányan elrontsanak mindent? Nem értem.

(Ennyi. Remélhetőleg az első és utolsó ilyen témájú írásom.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr82673471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus · http://voxadepti.sfblogs.net 2008.09.21. 11:26:20

Én is nemzeti érzelműnek tartom magam (igen, kettős identitás, van ilyen), de ettől a Jobbik-féle társaságtól égnek áll a hajam. Tegnap az Indexen egy ideig néztem az élőképet az Andrássy útról, hát annyi zsidó- és cigányellenes beszólás egy rakáson az kicsit gyomorforgató volt.

Német nemzetiségűként néha elgondolkodom, hogy a Jobbiknak mennyi ideig tartana, hogy a zsidók és a cigányok mellett a svábokat is közellenségnek kiáltsák ki. És nagyon nem tetszik, ha egy szervezet önmeghatározásának szerves része, hogy kinek az ellenségei.
süti beállítások módosítása