Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2017.06.18. 21:34 AnnGel

Dilemmákba'

Napközben egy csomószor eszembe jut, hogy valamit meg kell írnom blogba, aztán mire géphez jutok, elfelejtem, miről volt szó.

Nemrég megnéztük a Hunt for the wilderpeople-t, nagyon bájos volt, de hát a What we do in the shadows messze jobban tetszett.

Kicsikével befejeztük a babajelbeszéd kurzust, hónapok három jelet használt aktívan (telefon, kutya, pápá), aztán jött egy áttörés a kölesgolyóval, ekkor láttam először, hogy alaposan megnézi a kezemet, majd utánoz. Azóta valahogy beindult, mutatja a banánt, a "még"-et, az alvást meg a fürdést is. Például meglátja a kádat, és mutatja a fürdést, meg kell zabálni, hogy egy évesen már asszociál. Erről persze mindenki azt hiszi az elején (én is), hogy a gyerek majd szuperül el tudja mutogatni, hogy mit enne, meg mi a baja, de ez nem így működik. Azt fogja először jelelni, ami számára érdekes, aztán később jutunk el a "hasznos" kifejezésekhez. Azt például már most tudom, hogy az evést kb sosem fogja jelezni, mert ő sem tudja, mi a baja. Csak amikor megmutatom neki a kaját, akkor kattan be neki, hogy mindjárt éhen hal, adjam oda azonnal.

Aztán volt egy elképzelésem az elkövetkező hónapokról, most jön a nyár, megyünk majd nyaralni meg ide oda amoda, aztán lesz ősz meg tél, én meg szülhetnék egy jót tavasszal. Így amikor kérdezte a főnököm, hogy mik a terveim munka terén, akkor meg is írtam neki, hogy nem mennék vissza, mert szeretnék még egy babát. Aztán volt néhány változás projekten terén, és felhívtak pár napja, hogy hát lenne egy projekt, és kéne egy tanácsadó hozzá, és akár napi 4 akár 6 órában, akár heti 4 homeoffice-szal, bárhogy bármibe belemennek, akár csak pár hónapra a következő gyerek előtt, de ha vissza tudnék menni, az sokat segítene.

Szóval ez most eléggé fényezi az egómat, meg végül is szeptembertől pár hónapra tényleg beleférne, igazából észt osztani tényleg szeretek, és itt erre lenne szükség. Csak azt gondoltam, hogy majd eljárok a kislánnyal zenés programokra, meg továbbra is tornázni, közben domborodó hasamat simogatnám, és idilli diétás forrócsokizgatás közben várnám a kistesót. De lehet, hogy jót tenne néhány hónap munka, lehet, hogy pont elegem is lenne, aztán tavasszal baromi jól is esne ismét nem dolgozni. De akkor jesszus, családi napközit kell keresnem, és két hónap múlva el kéne kezdenem a beszoktatást, ami nagyon gyorsnak tűnik. De hiányoznak a kollégák, milyen jó lenne megint közösen ebédelni, meg minden nap normálisan felöltözni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr9912604485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.06.21. 14:02:39

Mi ennek a babajelbeszéd kurzusnak a háttere?

Van valami baja a gyereknek, hogy nem hall, vagy hogy nem fog tudni beszélni?
Ez eddig nem jött át nekem a blogból...

Vagy csak úgy just for fun, hogy addig is tudjon kommunikálni, amíg még nem beszél?

AnnGel 2017.06.21. 16:41:21

ja nem, teljesen egészséges, ez csak for fun :) a babák sokkal korábban képesek jelelni, mint beszélni, így erre az átmeneti időszakra hasznos lehet. már ha persze a baba kommunikatív és nyitott rá, mert nem mindegyik lesz jelelő szószátyár.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.06.21. 17:28:05

@AnnGel: Akkor rendben. :-)
Nem hallottam még erröl korábban, de vicces ötletnek hangzik. Ha tényleg müködik, akkor hajrá! :-)
süti beállítások módosítása