Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2016.09.27. 17:32 AnnGel

Megváltozott internetezési szokások

Avagy google search history-m:

  • hogyan öltöztessünk fel egy babát ősszel
  • összetört higanyos lázmérő
  • babakaka kimosása
  • songs to put babies to sleep

Ez az öltöztetés egészen kritikus téma, míg legtöbben azért paráznak, nehogy megfázzon a gyerek, nekem az a becsípődésem, hogy nehogy túl sok ruhát adjak rá. A napokban reggel hideg van, aztán napon meleg, árnyékban megint hideg, közben fúj egy kis szél, ilyenkor azt sem tudom, én mit vegyek fel, nem hogy mit adjak a gyerekre. Elmentem boltba ruhaügyben körülnézni, és nem értem, hogy a hosszú ujjú pólók mire jók? Nem gyűrődik a nyakukba? Vagy aláadnak még egy body-t? Télen tiszta sor, beledobom a gyereket egy bundazsákba, de még nincs olyan hideg. De addig is? Férjem mondta, hogy adjak a nadrág/rugdalózó alá harisnyát. Na meg a kisfaszom, így is egy örökkévalóság, mire elindulok, hát még ha harisnyát adok a gyerekre. Grrr.

Aztán történt, hogy egyik nap nagyon nyűgös volt a gyerek, és úgy éreztem, hogy izzad, ezért megmértem a lázát a családi ereklyeként őrzött higanyos lázmérővel. Nyilván ráfosott, majd mikor megpróbáltam letisztítani, akkor leejtettem, és ripityára törött, a higany meg gurult mindenfelé. Szórjam fel kénnel, aha, az pont van otthon. RIP lázmérő.

Babakaka azt hiszem egyértelmű, de azért elmondanám, hogy tegnap összepiszkította a ruháit és a pelenkázó huzatát, lemostam a valagát a csap alatt, majd a törölközőbe csavart kislányt beleraktam a kiságyba arra a fél percre, amíg kicseréltem a pelenkázó huzatát. Nyilván odapisilt. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy a friss ruhát bedobtam 60 fokra, és cseszte kihozni, úgyhogy nem úszom meg az áztatást-dörgölést. Mindjárt embert küldünk a Marsra, de a friss babaszart nem hozza ki a mosógép 60 fokos programja, eszem megáll.

Az altatással meg esténként semmi para nincsen, a fürdéstől már hangulatba kerül, kaja, aztán elnézelődik és dumál magának, amíg el nem alszik (de cuki!!!). A napközbeni alvás sokkal nehezebb. A kislánynak akkor van a legjobb napja, ha megyünk valahova, torna, ebéd, bolt, útközben pompásan alszik. Ha itthon vagyok vele, akkor hamar elunja magát, nyűglődik, kitalálja, hogy enne, és sírásig hergeli magát. Fekszik hason, meg sem mozdul, csak fáradt és sír. Tesómnak is most született gyereke, és a hétvégi látogatásnál láttam, hogy ágy fölé rakható mozgós zenélős baszást vettek a gyereknek, és milyen jó, mert a negyedórás program alatt elalszik. Őszintén szólva eszembe sem jutott zenét játszani a gyereknek nyugtatásképpen, általában éneklek neki és simogatom a hátát, ami persze kurva unalmas, meg a türelmem sem végtelen. Ma ismét horroraltatás kezdődött délután, gondoltam, rákerestem altatókra. 5 perc múlva már aludt. Persze lehet, hogy kifárasztotta magát előtte, de nahát! Én is mindjárt alszom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr6411747491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása