Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2009.09.11. 11:46 AnnGel

Hogy ti is olyan jól szórakozzatok, mint én

Címkék: alberlet

A jelenlegi lakók: dohányzó lakótárs (M), és az egynyári lakótárs (E) (aki csak júni-júli-augra vette ki), aki azért van itt, mert nagyon összebarátkoztak, és néha feljár (és őt nem zavarja a dohányfüst). Új lakótárs (B) jelenleg gólyatáborban. Meg én.

A: Szia M, figyelj, miért volt tömény dezodorszag éjjel? Még most is érzem.
M (nagy, kerek szemek, tettetett semmit sem tudás): Mi? Én nem érzem...
A: Pedig volt, nagyon tömény, nagyon rosszul lettem tőle.
E (mindeközben hallgat, néz, egyszercsak megszólal): Jaaa, a parfümömnek lejött a teteje, és beleömlött egy része a táskámba, és azt kiraktam a folyosóra szellőzni.

Aham...

Kimegyek a konyhába, nyitom a szemetest, tele van csikkel és hamuval, szabályosan arcon csap a bűz. Ilyen balfaszt... M szobájához megyek, kopogok.

A: Kijönnél? Beszélni szeretnék veled. Figyelj, ha titkolni próbálod, hogy a lakásban dohányzol, legalább ne a kukába dobjad ki a csikkeket.
M: Ööööö, jaa az nem most, hanem aaaaa, E barátjánaál voltunk és ott cigiztünk.
A: ??
M: Éss ööö, hazahoztam a csikkeket, mert egy ilyen fém dobozba hamuztunk, és azt hazahoztam.
A: ... akkor se dobjad ki csak így.
M: Miért?? Hogy kellene kidobnom??
A: Talán úgy, hogy belerakod egy zacskóba, bekötözöd és úgy.
M: De hát ezt úgy is dobtam ki!
(konyhába kivonulás, szembesítés)
M: legalábbis tettem valamit a tetejére...

B jövő héten költözik fel, ő nagyon utálja a dohányszagot. Ha M továbbra is dohányzik, meghirdetem a helyét és kirúgom a picsába. Már rég ezt kellett volna tennem.

Addig is... Mindig a tudomására fogom hozni, hogy tudom, hogy cigizett. Ott alázom meg, ahol csak lehet.

Én jól szórakozom.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr615160020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus · http://voxadepti.sfblogs.net 2009.09.11. 12:40:14

"hazahoztam a csikkeket" Ez fájdalmas!

En 2009.09.14. 08:49:31

Szerintem ez a megalázom a másikat, pláne "Ott alázom meg, ahol csak lehet." inkább elfojtott agresszió, szadista hajlamok kiélése, és feszültséglevezetés. Annak persze jó... De olyan értelemben nem célravezető - szerintem - hogy ő ettől majd nem fog bent füstölni. Ha valaki folyton különféle sztorikat talál ki, az nem hiszem, hogy nagyon bánja a dolgot. + Nem vagy az anyja, és ezt ő is tudja... Szal szerintem ne is várd, hogy úgy viselkedjen, mintha az lennél... ("Igen anyu, máskor nem cigizem bent a lakásban." - ugyanmár!) Gondolom a dezodor beidegződés, meg ilyen utológos fél-önkontrol, a szagok eltüntetésére, ami persze egy nem dohányzó szemével eléggé sikertelen próbálkozás... :) Szerintem korrektebb (és normálisabb) megoldás, ha közlöd vele, hogy ha még egyszer rajtakapod, meghirdeted a helyét, mert ez egy NEMdohányzó lakás (tudom, ált. a lakások nemdohányzóak, csak a bennük élő emberek olykor), és háromból ketten nem is dohányoztok, és titeket nagyon zavar, hogy ő odabüdösít, mint ez a folytonos (röhejes) alázósdi... Mert az nyilván evidens, hogy te úgyse fogod leszoktatni a dohányzásról, viszont nem vagy köteles elviselni sem. Reggeli Kávé Salut :D

Ismeretlen_119215 2009.09.14. 09:05:55

Szadista vagyok. Én jól fogok szórakozni. Egyéb? Viccen kívül: az a gond, hogy eleinte engedtem neki a dohányzást (azzal a feltétellel, hogy szellőztet), aztán rájöttem, hogy mégsem kellett volna, szóval ezt eléggé elbasztam. Aztán ő is nagyon jól tudja, hogy nehezen találok helyette mást (asszisztált már lakótárskereséshez, másfél hónapig simán üresen állt a hely holtidőben). Azt gondoltam, hogy egy dohányfüstöt utáló szobatárs hat majd rá (eddigieket nem zavarta, ha a szobában cigizett), ezért sem küldtem el nyáron. Ha mégsem javul a helyzet, akkor jön majd az ultimátum, de addig is nagyon szórakoztatnak a meséi.

Ismeretlen_121522 2009.09.14. 22:00:58

"asszisztált már lakótárskereséshez, másfél hónapig simán üresen állt a hely holtidőben" De ne felejtsd el, hogy most épp szezon van: szeptember, egyetemkezdés, és most utasítják vissza a kollégiumi kérelmeket... illetve sokan most döbbennek rá, hogy ők nem bírják a közös zuhanyzót és osztott tereket, max 2-3 fő erejéig.

Ismeretlen_119215 2009.09.15. 08:42:09

Igenám, de éppen most megy a próbaidő (új lakótárs most költözött be), így még várok egy kicsit. Tudom, hogy a blogot olvasva az tűnik egyértelműnek, hogy rakjam már ki, és keressek másikat, de a történethez hozzátartozik, hogy ez az egyetlen hibája (bár ez elég nagy). Nem hangos, nem hagyja megpenészedni a szennyes edényeket, fizet. Ezért dilemma, hogy mi legyen. Mindegy, kap pár hetet, meglátom, még az is lehet, hogy rá tudjuk venni a kinti cigizésre.
süti beállítások módosítása