Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2008.11.20. 22:55 AnnGel

Haggard, Remember Twilight - 2008. november 17., Diesel

Címkék: koncert

The final victory
Has crushed the autumn silence...

Az estére nem tudok mást mondani, mint hogy apró csodák sorozata. Véletlenek nincsenek, ezt már régóta tudom, de ez az este...

Enyhe gyomorgörccsel indultam koncertre, mivel előtte nap Heidenfesten nem láttam, hogy bárhol lehetne jegyet venni a helyszínen, s bár nekem már volt, Garounak még nem. Késve érkeztünk, kapunyitás 19.00-ra hirdették, mi fél 8 körülre keveredtünk oda, de nem maradtunk le semmiről, bezárt ajtók előtt hatalmas sor fogadott minket. Körülnéztünk, hátha találunk egy másik ajtót, vagy ablakot "kassza" felirattal, de nem, így odamentem az első emberhez, aki útbaesett, és megkérdeztem, tudja-e, hol lehet jegyet venni. Nem tudta, de minő meglepetés, van egy eladó jegye, mert barátnője megbetegedett és nem tudott jönni. Micsoda véletlen.

Remember Twilight-ról nem tudtunk semmit, hegedűs zenekar, nem volt rossz, igaz jó sem, vártam már, hogy végezzenek, bezsongtam már Haggardra. Első sorba furakodtunk, mivel nem aggódtam összetaposás miatt, ez a zene nem pogós, és kb feleannyian voltak, mint Heidenfesten, így nem volt nyomorgás sem. Beállás közben említette Garou, hogy a legutóbbi koncertjükön a Final victory-ból énekeltettek, ő pont ma értette meg a szöveget a buszon ülve, szóval gyorsan megtanította nekem is. Várakozás közben el is dúdoltam párszor, mert eddig csak annyit tudtam belőle, hogy "The final victory hmmm hmmm hhhmmm silence".

Aztán megjöttek. Ők. És Su, (az egyik énekesnő) úgy táncol, úgy mozog, hogy még én is tátott szájjal bámultam. És a zene... gyönyörű. Hatalmas élmény volt első sorból nézni őket, hallani őket, torkom szakadtából üvölteni, hejj-hejjezni (fájó torokkal persze, Heidenfest eléggé betett neki). Su pedig mindenkivel felvette a szemkontaktust, mindenkire rámosolygott, egy tündér az a csaj. Az énekeltetés sem maradt el, The final victory... Énekeltem, mint a valagadűt veréb, és MEGHALLOTTÁK! Asis mondta, hogy oké, a fiúkat hallja, de hol maradnak a lányok? Majd rám mosolygott, rám mutatott, és mondta, hogy engem hallott. Azután letörölhetetlen lett a vigyor a képemen, mert hallottak, engem, és ez vííííííííj.

A koncert befejeztével Garou kétszer is kapott Asis-tól (egyik énekes) pengetőt, miután mutatta, hogy az elsőt kiverték a kezéből, és nem találja. Az már csak plussz poén, hogy egy hülye részeg állat kiverte a másodikat is a kezéből, engem meg majdnem összetaposott, így úgy leordítottam a fejét, hogy a körülöttünk állók csak néztek. Aztán a tömeg elvonult, mi pedig nem is egy, nem is kettő, hanem három pengetőt találtunk a földön, hehe. Így kell ezt.

Garou előrelátó módon hozott magával fényképezőgépet, tudta, hogy a tagok koncert után szoktak a rajongókkal fotózkodni. Kár, hogy az elemet nem hozta el bele... Nade így is lett aláírásunk, nekem Asistől, Sutól, a másik szoprán csajtól (elfelejtettem a nevét, és nem találom neten sem, hamu a fejemre (update: Manuela)) és Fifitől (ő is énekes, csak tenor) (igen, 5 énekes van). Fifi rámnéz: te voltál az, aki énekelt? Nekem meg majdnem leesett a fejem teteje, úgy vigyorogtam, hogy igen, én vagyok a singing girl. És azt mondta, hogy hallott engem. ENGEM. VÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍJ!

A társaság, főleg az énekes csajok, meg az egyik hegedűs, rendkívül barátságosak, közvetlenek, és imádják a rajongókat, mosolyogva dedikálnak, állnak össze bárkivel egy fotó erejéig. Egy élmény volt velük találkozni, ha legközelebb jönnek (és azt mondták, az nemsokára lesz), én biztos ott leszek.

Haggard! Haggard! HaggardHaggardhaggardhaggardhagagagagaggaaarrrd.

(Garou beszámolója itt.)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr33780326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hrvatska · http://burningsymphony.uw.hu 2008.11.21. 18:19:43

Szia
Örülök, hogy olvashatok valaki blogjában ilyen pozitív kritikát a koncertről. Nálam a Haggard ezzel a koncerttel lépett az No.1. helyre az eddigi Epica mellett.
Nekem is van pengetőm? Nektek milyen lett? Azt hittem, hogy olyant kapok ami a shopban is van, de ez sima PickBoy márkájú.
Ajánlom a linkemet, ha esetleg kiváncsi vagy egy magyar "Haggard-szerű" és az ő számaikat is játszó zenekarra.

AnnGel 2008.11.21. 23:07:59

Szia!
Örülök, hogy tetszett az írás, bár kritikának nem nevezném, inkább személyes élményekkel tűzdelt ömlegnésnek x)

Fú, nem tudom, milyen a pengető márkája, most nincsen nálam, mindenesetre egy cannabis levélnek (?) tűnő forma van rajta, a felirat pedig kék, piros ill. arany. De a márkáját majd kiderítem :)

Hű, voltál Epicán? Irigyellek ám!

A linkre meg ránézek, majd meghallgatom, jól.

Garou 2008.11.21. 23:38:00

Hát simának éppen nem nevezném, hisz Asis nyomta a kezembe! :D Egyébként a mienk is az. Pickboy 0.60 mm, Pickboy 0.88 mm és Pickboy 1.14 mm, hogy pontos legyek.

Hrvatska · http://burningsymphony.uw.hu 2008.11.22. 21:22:48

Igen voltam Epicán kétszer is, és eddig a miskolci Operafesztiválos koncertjük vitte a pálmát mindenek fölött.
Amúgy Haggardtől és Epcától is játszunk számokat.
A pengetőt nekem meg Claudio adta. :D

Rune 2008.11.26. 21:00:07

Szia!
Nekem is tetszett a kritika kb én is ugyanígy éreztem magam...ja és a másik énekesnőt Manuela-nak hívják és sztem neki is iszonyat jó hangja van!:)

AnnGel 2008.11.26. 21:34:54

Szia! Köszi az infót!
És igen, neki is hihetetlen hangja van, olyan könnyedén vágta ki a magas dallamokat... teljesen a hatása alatt voltam :)
süti beállítások módosítása