Ezt mondtátok

 • AnnGel: @thinkEdem: aww, köszönöm <3 nagyon kreatívan megoldottad az s hangot, én csak simán selypítet... (2019.03.01. 15:24) 33. és 9. hónap
 • thinkEdem: @α Ursae Minoris: Oke, de en kinottem :D (2019.03.01. 14:28) 33. és 9. hónap
 • α Ursae Minoris: @thinkEdem: Ezzel a szó eleji i-vel annyira nem vagy egyedül, hogy ez a magyar nyelv fejlődésének ... (2019.03.01. 14:08) 33. és 9. hónap
 • thinkEdem: @AnnGel: Honnan tudod, hogy a bacsi nem kovetne, illetve, hogy van meg olyan hely barhol, ahol nin... (2019.03.01. 13:01) 33. és 9. hónap
 • AnnGel: Ettől félek én is, hogy a bácsi meg a kisfiú ott van, csak én nem látom. Időnként olyanokat mond, ... (2019.03.01. 12:27) 33. és 9. hónap
 • Utolsó 20

2019.04.12. 14:42 AnnGel

Hétfőn férjemet, szerdán engem borítottak ki a gyerekek, miután egy órát buliztak fektetés után. Ilyenkor pár percenként be kell mennem, megy a sikítozás, ugrálás, a kicsi kidobja a cumit, de cumi nélkül meg balhézik. Aztán csütörtökön felajánlottam a nagylánynak, hogy ha nem tud aludni az öcsitől, akkor nyugodtan alhat a mi ágyunkban, később átvisszük. És ez történt, és mindenki nyugiban elaludt, én meg később átcipeltem. Egy zseni vagyok.

Amúgy a fiúbaba egymás után 5-6 éjszakát átaludt egyhuzamban, erre tegnap felkelt, mert elhagyta a cumiját. Ilyenkor nem is az ébredéssel van baj, hanem azzal, hogy nem tudok gyorsan visszaaludni. Ma próbaképpen körbefűztem a rácsos ágyat (jobb híján) ágyneműhuzattal, úgy, mintha szőnék, nem tudom, ez így mennyire érthető. Szóval lett egy "fala" az ágynak, mert amúgy hiába van rácsvédő benne, azt legyűri, aztán álmában leveri a földre a cumit. De talán most már nem.

Tegnap amúgy tök váratlanul elmentem a második kettlebell órámra, ahol a 8 kilós súlyt gyorsan 10-re cserélte az edző, mert gyanúsan nem fáradtam el. Ettől aztán viszont kipurcantam. A váratlanság meg onnan jött, hogy megbeszéltem férjemmel, mikor menjek edzésre, csütörtök este vagy vasárnap délután, megbeszéltük a vasárnap délutánt, erre tegnap este hazajön, rá néz, "mikor indulsz?", én meg néztem, hogy nekem oké, már itthon sem vagyok.

Ma meg volt kollégákkal találkozom este, szombaton próba, úgyhogy egész mozgalmas hetem van, szuper.

Szólj hozzá!

2019.04.07. 21:42 AnnGel

Milyen egy jó nap

Ma volt 20 olyan perc, amikor a gyerekek egymással játszottak, és nem gyilkolták egymást. A nagy négykézláb ment körbe-körbe, a kicsi meg röhögve követte. Időnként bejöttek a konyhába hozzám, ott produkálták magukat, amíg én zöldséget pucoltam, majd továbbálltak. Aztán kicsit később nagylányom elment apjával egy kerületi állatsimogatós-zenés rendezvényre, a fiúbabát letettem aludni, befejeztem a főzést, kiültem az erkélyre a napsütésbe olvasni, aztán hirtelen felindulásból kiszedegettem a tavalyi, elszáradt növényeket a balkonládákból, tettem bele tápot, meglocsoltam, vetettem bele magot az elszáradt virágfejekből (büdöskét, az mindent kibír).

Aztán megjöttek, és a lányom egyre érthetőbben, összefüggőbben el tudja mesélni, mit látott, mi történt, hol volt, ki mit csinált, én meg élvezettel hallgatom.

Felkelt a baba, ebéd, aztán ment a nagylány aludni, később a fiam is, így volt bő egy óra átfedésem, amikor mindketten aludtak, én meg ismét kivonultam az erkélyre.

Később összekészültem, elmentem egy közeli terembe, kipróbáltam a kettlebellt, ami alattomosan fárasztott le, óvatosan mentem fel a lépcsőn utána, mert meg-megrogyott a lábam. De nagyon élveztem. Közben férjem a legnagyobb meglepetésemre összepakolta a két gyereket, és elmentek fagyizni. Az edzés után én is csatlakoztam, fiam elszántan nyammogta élete első tölcsérét, én meg nem tudtam napirendre térni afelett, hogy férjem egyedül átpelenkáz, felöltöztet majd elnavigál két gyereket is. Ha egyedül vagyok a két gyerekre, akkor el sem szoktam hagyni a lakást, hacsak nem feltétlenül szükséges.

Aztán hazajöttünk, férjem ment el edzeni, este meg rekordidő alatt megfürdettem, ágyba dugtam mindenkit, mesével mindennel együtt ez 45 perc.

Most meg rendeltem magamnak 20ezer forintnyi arcápoló készítményt, mert rám tört, hogy elmúltam 30, foglalkoznom kéne a bőrömmel, úgyhogy most szembesültem olyanokkal, hogy kémiai hámlasztó, meg retinol. Remélem, hogy ezek után tényleg gyönyörű bőröm lesz, mert most katasztrófa.

Szólj hozzá!

2019.04.05. 23:50 AnnGel

Sikerélménykék

Lányommal DMbe mentünk, amíg válogattam, ő ráérősen bepakolt több tusfürdőt és krémet a kiskocsiba. Mikor végeztem, megkértem, pakolja vissza. Nem örült neki, mérges volt, meg akarta venni, nem akarta visszatenni. Néhány perc empátia ("mérges vagy, amiért nem veszem meg a krémeket"), választási lehetőség ("visszateszed egyedül, vagy inkább én csináljam?").  Majd visszatolta a polchoz a kiskocsit, és mindent visszapakolt a helyére.

Ma este nagyon nehezen aludtak el, ment a fejenpörgés meg a buli. Erre fél 12-kor felébred a lányom, és kiabál, hogy cseréljünk pelenkát. Felébred a fiam. Pelenkacsere közben fiam feláll, gőgicsél, néz minket. Lányomat visszateszem az ágyba, fiamat megsimogatom, kijövök a szobából. Mindenki visszafekszik, egy perc múlva alszik. Huh.

 

Szólj hozzá!

2019.04.03. 17:28 AnnGel

Lesz a NOS4A2-ból is sorozat, komolyan már, hogy lesz erre időm.

Olvasás megint visszaesett, szerintem egy hete ki sem nyitottam a könyvet, amit most olvasok, pedig érdekel. Viszont továbbra is kísérletezgetek a hangoskönyvvel, éppen Michelle Obamától hallgatom a Becoming-ot.

Rosszul alszom, sokat forgolódok, már arra megébredek, ha férjem a hátára fordul (mert tudom, hogy utána horkolni fog). Csak akkor alszom mélyen, amikor már napok óta 7 óránál kevesebbet alszom, de az meg nem jó, mert annyi meg nekem nem elég, mert kelek még éjszaka egyszer, meg tornázni sem tudok, ha így kinyiffanok.

Nem is írtam, hogy pár hónapra elkezdtem hallani valami nagyon furcsa zajt a radiátorcsöveken keresztül, mintha valaki egy tompa tárggyal ütögetné? Először csak késő este hallottam, amikor lefekvéshez készülődtünk, de néhány hét után hajnali 2-3 körül is volt, és nagyon hangos, a szoba pici, a csövek mellett van az ágyunk, felébredtem rá. Gondoltam, hogy esetleg az egyik szomszédnak az ágya ott lehet a radiátor mellett, és amikor bedobja magát az ágyba, akkor észre sem veszi, hogy nekicsapódik a keret? Kérdeztem másokat, hallják-e, de nem, mert vagy nem használják a szobát, vagy valaki más alszik ott, aki éppen nincsen otthon stb. Kérdeztem a közös képviseletet, hogy panaszkodott-e valaki, de nem. Rákérdeztek a karbantartónál, hogy ellenőrizte-e a kazánt de ott is minden rendben volt. Amúgy sem gyanakodtam a kazánra, mert akkor gondolom egész nap hallottam volna.

Így hát egyik este felszívtam magam, és a legprimitívebb megoldáshoz folyamodtam: amikor megint hallottam a zajt, akkor elkezdtem veszettül csapkodni a csöveket. Utána hallotam még egy kis kaparászást, és azóta csend van. Néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb.

Amúgy süt a nap, jó idő van, lehet már fagyizni, meg az icipici közös udvaron piknikezni, bőrkabátot hordani.

Szólj hozzá!

2019.04.03. 16:23 AnnGel

34. és 10. hónap

Gyerekeket továbbra is elzárom egymástól, nagyon bevált. Időnként megjelenik lányom, játszik az öccsével, aztán mikor terhére van, ismét elvonul. Vannak konfliktusok, de ezel megoldható.

Továbbra is bevált a közös szoba, együtt fekszenek, együtt kelnek. Előfordul, hogy fiam visszadől még aludni reggel, de nem jellemző. Szerintem ettől keveset alszik éjszaka, amit nappal pótol, amitől nem nagyon tudok vele sehova menni, de persze ez legyen a legnagyobb problémám, hogy kb egész nap alszik a gyerek.

Nagylányom:

 • már ritkábban lát "szellemeket", de továbbra is rendkívül creepy, amikor megér, hogy szóljak rá a kisfiúra, hogy menjen el az ágyáról
 • próbál kacsintani, de nem megy neki és ez nagyon vicces
 • egy született Sherlock, ha látja, hogy homokozószettel megyek érte a bölcsibe, akkor tudja, hogy játszótérre megyünk
 • meglepően jó testtudata van, egyik hévégén akkor tornáztam, amikor ébren volt, és a videón látott mozdulatokat egész pontosan utánozta
 • ha kikészítek neki minden alapanyagot, akkor megcsinál magának egy tortillát
 • szeret a konyhában sertepertélni körülöttem, van egy fellépője, és bármit is csinálok, már szalad oda, hogy "nézem, NÉZEM!!"
 • este lefekvésnél szól nekünk, amikor az öccse kidobja az ágyból a cumiját
 • nem mindig értékeli az empátiámat, rám szól, hogy "ne mondjad, hogy milyen bosszantó!"
 • fingás nem maradhat titokban előtte, ha az utcán sétálva eleresztesz egyet, akkor fennhangon mondja, hogy "pukiztál az orrom alá!!"
 • most már hónapok óta az esti rutinunk része, hogy kér még egy "utolsó" adag tejet, majd amikor megissza, kér még, én meg azt mondom, hogy nem adok, ez volt az utolsó. miért? mert kipisilsz. (mármint a pelenkából) ez most már lerövidült annyira, hogy mikor kijövök a szobából, már csak visszaszólok a vállam felett, hogy "ez volt az utolsó! mert kipisilsz! aludjál jól!!!"
 • látszik egy toronydaru az ablakunkból, imádja
 • végre végre átszokott más esti mesére. hónapok óta toronydarut, darugémet, betonkeverőt, betonpumpát, rakodódarus terehkocsit kellett nézegetni, de most lecserélte Berg Judit Hisztimesék c. könyve
 • bizonyos szavakat következetesen rosszul mond:
 • töröm töröm a máTok....
 • add nekem azt, elPakom azt, szita szita péntek...

Kicsifiam:

 • egyszer kel éjjel
 • 2x2-3 órát alszik nappal
 • kapaszkodva lépeget
 • labdázik saját magával, négykézláb kergeti a labdát, amit aztán ellök, majd megint utána megy
 • tapsol
 • kidobja a cumiját az ágyból
 • múlt héten először aludt anyámnál, egyáltalán nem rázta meg, hogy nem én keltem hozzá éjjel, meg hogy nem vagyok ott reggel

Szólj hozzá!

2019.03.29. 20:46 AnnGel

Nem lehet ezt bírni

Nemsokára kijön a következő Avengers film, már megy az American Gods, lesz Game of Thrones is, meg Good Omens sorozat (ami előtt újra akarom olvasni a könyvet), meg a Sabrina következő évada is jön, basszus.

De ha már itt vagyok (mármint leültem blogolni), elmesélem, hogy vettem a gyereknek egy bárányos ébresztőórát, aminek nem az a lényege, hogy ébreszt, hanem hogy mutatja, mikor van reggel. Éjszakára becsukja a szemét, és egy beállított időpontban pedig kinyitja. Sokszor előfordult, hogy a nagylány megébredt hajnalban valamire, majd konstatálta, hogy világos van, és minket is kibalhézott az ágyból. Egy hete van meg ez az óra, és múlt hétvégén azt sikerült elérnem vele, hogy ameddig a bárány szeme csukva van, addig mi csukott ajtó mögött vagyunk a szobánkban és pihenünk. Jó, felébresztett, kért tejet, de utána elfogadta, hogy visszafekszem még. Negyed 9-kor ébredtem utána, addig egyedül elszöszölt a nappaliban, rajzolt, ragasztott, vagdosott, szerintem ez maga a csoda. Hétköznap kevésbé érezni a hatását, 7.20-kor ébrednek, 7.40-re volt beállítva, ennyit magától is ejtőzött az ágyában eddig. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a most hétvége.

Ja, és teljesen más téma, de vettem mosható intim betéteket, nagyon megszerettem, már amennyire az intim betétek szerethetők, csak erre még valahogy be kell rendezkednem, hogy áztatás, utána mosás, de az intimkehely kiegészítésére tökéletesen megfelel.

Amúgy harmadik napja vagyok egyedül a gyerekekkel, szerda hajnaltól péntek éjszakáig elutazott a férjem, és szerencsére mindenki egészséges maradt, nagylány ment bölcsibe, este hármasban csapattuk, mindenki fürdött minden nap. Minden nap tornáztam, ma hajat festettem, babakaját főztem, szuper vagyok.

Szólj hozzá!

2019.03.17. 21:36 AnnGel

Nem tudom eldönteni, hogy a fiam rettenetesen béna, vagy egy zseni. 40 perce játszunk azt, hogy ő kidobja a cumit az ágyból, nyíg, bemegyek, visszaadom neki, és már rettenetesen idegesít.

Nyilván direkt csinálja.

Eléggé be vagyok fordulva, hétfő óta nem találkoztam senkivel a szűk családomon kívül, és hétfőn sem ültem be tánc után egy sörre, mert fáradt voltam, inkább hazatipliztem. Ami nagyon jó, mert kedden férjem éppen csak hazaért fürdetésre, szerdán késő estig egyedül voltam a gyerekekkel, csütörtökön megint éppen csak fürdetésre, pénteken meg dolgozott, bölcsi meg nem volt, így két gyerekkel voltam egész nap, miközben lebetegedtem, rázott a hideg és fájtak a csontjaim.

Eredetileg péntek este lettek volna vendégeink, de lemondták betegség miatt, gyorsan beszerveztem másik, régen látott barátokat, akiket aztán én mondtam le betegség miatt. Szombaton gondolkodtam azon, hogy este elmehetnék moziba vagy valami (mert egy nap alatt aztán el is múlt az a szar, bármi is volt az), egyedül akár, de áh, vasárnap este úgyis átjön egy barátnőm, aki aztán nem jött át, a férjem meg elment fürdetés után edzeni, tök jó, én meg tanulhatok/olvashatok/tornázhatok, ja nem, mert egy kibaszott órája azzal szórakozom, hogy percenként bemegyek a kurva cumit visszaadni a fiamnak.

Életre szóló kaland.

21:30, végre alszanak.

Szóval nem történt semmi a héten, befejeztem a Russian Dollt (jó volt), meg ma elmentem a Müpába a lányommal délelőtt kézműveskedni, sütött a nap, villamosoztunk, ragasztottunk, aztán bezabált valami édességből, és ebéd nélkül ment aludni (közben sikítok belül), de este végülis megette az ebédjét, úgyhogy nem cukron élt ma, evett húst is, hurrá.

Jelenleg ennyi izgalmat tudok felmutatni, megyek is zuhanyozni.

Szólj hozzá!

2019.03.13. 21:47 AnnGel

Leginkább jó dolgok

Elképesztő, hogyan tud szörnyű aztán szuper lenni ez a gyereknevelősdi minden átmenet nélkül. Pénteken oviinfóra mentem, 5-kor kezdődött, férjem otthon a két gyerekkel.Később jöttem rá, hogy nem volt még velük kettesben ebben az időszakban, 7 után szokott rájuk maradni, amikor már mindenki megvacsorázott, és már csak fürdeni kell. Most viszont még mindenki pörög, vacsoráztatni is kell, és vajon mi lesz. Hát mi lett, káosz nyilván, szegéyn férjem.

Na de másnap délelőtt elvittem a közeli művházba a nagylányt, havonta egyszer van ott valami elég low budget játszóház, de egy ekkora gyereknek tökéletesen megfelel. Lehetett kartonból kivágni és összeragasztani dínót, és hát a ragasztásba beleszerelmesedett, beleült az ölembe, és 80 (??!!?) percig ült az ölemben, ragasztott és ragasztott és ragasztott. Időnként mutatta, hogy "nézd", de nagyrészt csendben ült, dolgozott, én meg élveztem, hogy az ölemben ül, mert amúgy otthon nem egy bújós típus. Majd volt zene, táncolt rá, felöltöztünk, hazavillamosoztunk. Úgy töltöttünk el két órát öltözéssel, vetkőzéssel, játékkal, ragasztással, zenével, hazaúttal, villamosozással együtt, hogy egyetlen konfliktusunk sem volt. Azóta sem térek magamhoz.

Mindenhol azt tanácsolják, hogy a gyerekekkel töltsünk külön, kettesben időt, amikor csak rá figyelünk, és ez segít a testvérféltékenységgel is. Azt viszont nem olvastam még sehol sem, hogy ennek a kettesben eltöltött időnek szerintem nem is az a lényege, hogy a gyerek élvezze, hanem az, hogy te rácsodálkozzál, milyen jó fej. Olyan könnyű beleragadni a mindennapi rutinba, ahol a kelj fel, egyél, öltözz, tedd el, most ne játsszál, indulunk, kabátod, vedd a cipőd, ahol ne piszkáld az öcsédet, miért lökted fel, ne vedd el tőle, hogy elfelejtük, mennyire szeretnivalók amúgy. Nekem erre jó ez a kettesben idő, amikor nem sietünk, amikor mindent van idő megbeszélni, amikor csak rá figyelek.

Ja, és közben haladok a Beszélj úgy... kisgyerekes szülőknek c. könyvvel, rengeteg plusz van benne, ami az eredeti sorozatból kimaradt, sokkal több a mindennapi példa, és egy csomó tippet ad olyan helyzetekre, amiktől már most ideges leszek, ha belegondolok (hazudozás, árulkodás stb).

Belekezdtem a Russian Dollba és az After Lifeba, nézzük a Broadchurch második évadot, megnéztük a Behind the curve dokumentumfilmet (laposföldhívőkről szól, nagyon jó!), ja, meg nézem a Sex & Love around the world c. dokusorozatot is. Még múlt héten elolvastam Németh Lászlótól a Gyászt, és elkezdtem a Selyemhernyót Robert Galbraith-től, ami eddig nagyon tetszik, de attól baromi ideges vagyok, hogy a fülszöveg olyasmit spoilerezett el, ami a 135. oldalon még mindig nem következett be.

Szólj hozzá!

2019.03.07. 20:51 AnnGel

Gyerekek elkezdtek egyre korábban kelni, szép lassan eljutottunk oda, hogy fél 8 helyett háromnegyed 7, ami nem tragédia, ne értse félre senki, meg amúgy is óraátállítunk pár hét múlva, úgyhogy megint ugyanott fogunk tartani. Na de tegnap esett le, hogy nem hiszem, hogy mindkét gyereknek hirtelen egy órával kevesebb az alvásigénye, így egyelőre 20 perccel korábbra tettem a fürdetést, és lám, mindenki alszik. Hát egy zseni vagyok. Persze amúgy azt gondolnám, hogy ha többet szeretnének aludni, akkor igazán alhatnának tovább, de ezek szerint ez nem így működik. Szóval este 8-kor már mindenki ágyban, egész fura. Most már csak nekem kéne 11-kor már aludnom, hogy ne legyek fosul másnap reggel, és nem szunyókáljak el a fiam mellett délutánonként.

Elkezdtem ma nézni egy netflixes dokut, Behind the curve, a laposföldhívőkről szól erre férjem szólt, hogy azt együtt akarta. Persze nem tudom, mikor, kedd este a szokásos havi találkozónk volt a táncosokkal, szerdán férjemnek impró, ma 8 után lelépett valami régi ismerősökkel sörözni, pénteken is le fog valaki másokkal inni valamit, szombat este elmegyek a Szimplába megnézni a csajok fellépését, és utána én iszom valamit, úgyhogy gondolom vasárnap este kapásból tudunk is rá sort keríteni, hogy megnézzük. Be is írom a naptárba, nehogy rászervezzünk valamit, nevetséges.

Tegnap dumáltunk Viddel, és azt javasolta, hogy agile szemlélettel közelítsek a heti feladataim felé (60% must, 20% should, 20% could), ennek megfelelően tűzzek ki célokat, és így nagyobb lesz a sikerélményem is, hiszen ha már minden must megvan, akkor vállonveregethetem magam, és ha nem vagyok jó passzban, akkor nem idegesítem magam tovább, hanem nyugodtan pihenek inkább:

Szóval ezen logika mentén must feladatok egy hétre:

 • gyerekek ellátása
 • ruhák kimosva, összehajtogatva, elrakva
 • rend fenntartása a lakásban, rendszeres feltörlés a baba miatt
 • hűtőben legyen hideg kaja
 • kettő rövid torna (20 perces)
 • másfél óra tanulás

 

should:

 • bevásárlás főzéshez (egy alkalom)
 • főzés (egy alkalom, két napi kaját)
 • még kettő torna (40 percesek)
 • még másfél óra tanulás

 

could:

 • még egy torna
 • még egy főzés
 • még másfél óra tanulás

Szólj hozzá!

2019.03.01. 15:42 AnnGel

Nyaf

Nem vagyok elégedett magammal, és most nem tudom, hogy én akarom túltolni a dolgokat, vagy tényleg fegyelmezettebbnek kéne lennem. Azt sem tudom, mit várok magamtól, vagy azt hiszem, hogy tudom. Nem tudom.

Szóval van a két gyerek, ebből egyik 4-ig bölcsiben, a másik meg olyan, mintha nem is lenne, időnként megetetem, pelenkázom, lerakom aludni, a maradék időben mászkál, pakol, zajt csap, esetleg felborul, és akkor sír. De hogy úgy alapvetően elvan. Este meg fél 9-kor ágyban van mindenki, 9-kor alszanak el, azután is szabadprogram.

Azt gondolnám, hogy napi egy 20-30-40 perces tornát és egy kis python gyakorlást igazán össze lehet hozni. Ezt a kettőt tartom a legfontosabbnak, csináltam magamnak "órarendet", megterveztem előre a hetemet, melyik nap megyek bevásárolni, melyik nap mennek anyámék a nagylányért a bölcsibe (mert akkor a délutánom is szabad). Felosztottam itthoni feladataimat, mit lehet akkor is csinálni, mikor ébren a gyerek (mindenféle házimunka, meg amihez el kell itthonról menni), mit lehet akkor, amikor alszik (torna, python). Sokat segített az, hogy ezeket végiggondoltam, előre elterveztem, mert így ha váratlanul korábban elaludt a pici, akkor nem folytattam rutinból a rendrakást/mosást/hajtogatást, hanem nekiálltam tornázni, mert ugye a házimunkát akkor is lehet, amikor ébren van.

Szóval pár hétig működött ez, hatékonyan pörgettem a feladatokat, aztán ezen a héten teljesen szétestem. A torna még oké, de tanulni nem volt erőm leülni. Elfolyt az idő, peregtek a percek, elaludtam a kanapén. Pedig egész jók most az éjszakák, fekhetnék korábban este, az lehet, hogy segítene. Vagy tervezzek be olyan napokat, amikor csak punnyadok? Basszus, mások képzéseket végeznek el, míg gyesen vannak, meg a doktorijukat csinálják. Hogyan? Én meg itt nyafogok, lézengek. Úgy érzem, hogy sosem volt még ennyi időm azt csinálni, amit csak akarok, erre mégsem tudom kihasználni.

Szólj hozzá!