Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2022.06.01. 12:59 AnnGel

Időnként én sem értem, hogyan tudom összerakni az életet, hogyan lehet ennyi mindent egyszerre csinálni. Ovi után közös fagyizás, zöldséges, utána kertben játszunk. Lehozom a tollast, tollasozok a két gyerekkel egyszerre (!). Aztán inkább felmennének, oké, előreküldöm őket, én addig összepakolok a kertben. Mire felérek a lakásba, addigra már a TV-t kapcsolják, és azon egyezkednek, ki mit szeretne nézni. Kicsit késő van már, fél 7, nincsen idő külön mesét nézni, aztán még leülni vacsorázni, úgyhogy kenek mogyoróvajas szendvicset, és megeszik mesenézés közben. Darabolok dinnyét, megtisztítom az epret, engedek egy kád vizet. Vége a mesének, 7 óra, rádumálom a fiamat, hogy menjen ő fürdeni először, mert akkor adok neki dinnyét a kádban. Amíg a kádban fürdik (és dinnyét eszik), addig lányom a macskával játszik, velem beszélget, én meg megfőzöm a másnapi ebédet. Mindent, amit elkészítettem, azt elzárom a mikróba vagy a sütőbe, mert megzabálja a macska. Mikor végzek, akkor fiam ki a kádból, lányom be a kádba, fiamat elviszem öltözni, mesét olvasni. Mire végzek a mesével, lányom végez a fürdéssel (és a dinnyeevéssel), őt is kiszedem, meseolvasás (én is olvasok neki, aztán ő is felolvas). Mire mindennel végzek és mindenki az ágyában játszódik, addigra háromnegyed 9 van.

És akkor ez egy tök jó este volt, senki sem veszett össze senkivel. Jaj de rohadt fáradt vagyok*.

Fuck it, veszek magamnak egy gördeszkát.

 

*nyilván az sem segít, hogy állandóan rosszakat álmodnak a gyerekek, valakihez tuti át kell menni éjszaka, vagy rosszabb esetben mellém fekszik, és akkor rosszul alszom, de közben tök cuki, hogy alszik mellettem, csak ma is 5 óta fenn vagyok, és ez eléggé fáj.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr8017845745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polgarpatricia 2022.06.04. 10:04:18

az enyémek egyszerre fürdenek, és ha nem nagyon koszosak, akkor kétnaponta (norvégok :) ), valamint hogy tudsz ilyen gyorsan megfőzni egy ebédet?

AnnGel 2022.06.04. 11:26:40

@polgarpatricia: Nálunk nincsen közös fürdés, mert nagyon hamar elkezd trollkodni a fiam, és a lányom idegeire megy, időnként megpróbáljuk, de legtöbször veszekedés a vége. Viszont ha külön fürdenek, akkor tök nyugi van.

Ebéd: Van néhány kaja, amit nagyon gyorsan meg tudok csinálni, mert nem darabolok semmit, nem pucolok hozzá semmit, nem pirítok alá hagymát. Ez általában valami csirkehús (én csirkecomb filét használok mindenhez), fűszerek, + szósz (tejszín/paradicsom/kokusztej vagy ezek kombinációja) + zöldség (konzerv szeletelt gomba/ csicseriborsó/ vöröslencse), köretnek bulgur, amit forralás után elzárok és magától elkészül. Ha nagyon nem akarok vele foglalkozni, akkor a filét fel sem csíkozom, hanem két oldalát megpirítom, hozzádobálok mindent, és betolom a sütőbe, hogy ott készre süljön. Közben lehet olvasni az esti mesét :)

polgarpatricia 2022.06.07. 15:48:47

@AnnGel: és a gyerekeid megeszik mindezt? az menő, én kb ötféle kaját főzök a 4 embernek minden étkezésre.

AnnGel 2022.06.07. 16:09:36

@polgarpatricia: ja nem, dehogy, ezeket hétköznap ebédre esszük a férjemmel. a gyerekek ízlése természetesen tök eltérő, úgyhogy a hétvégi ebédtervezésnél mindig bajban vagyok.

AnnGel 2022.06.07. 16:10:41

ja és vacsorára meg általában hideget eszünk

polgarpatricia 2022.06.09. 09:30:01

@AnnGel: ja, hát mert otthon van közétkeztetés, már értem :) Itt az oviban iskolában esznek hideget, szóval többnyire kell vmi vacsorát főznöm.
süti beállítások módosítása