Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2019.01.05. 14:21 AnnGel

Az év eddig

Vettem egy nagyon szuper téli cipőt.

Megnéztük a Black Mirror interaktív filmet.

Felfedeztem, hogy létezik olyan öntapadós, tépőzáras ragacs, ami megtartja a képkeretet a falon fúrás nélkül, szóval azóta négy képet is kiraktunk, amik eddig csak hányódtak.

Tegnap este óta zuhog a hó, ennek örömére délelőtt levittem lányomat a hátsó udvarba hóembert építeni. 15 perc után bejelentette, hogy elég lesz, készen van, menjünk haza. Az én fajtám.

Befejeztem Veres Attila novelláskötetét az Éjféli iskolákat, rettenetes, szörnyű, nyomasztó, szóval nagyon szerettem. Elkezdtem a Madarak a dobozban c. könyvet, amiből a Netflix most hozta a ki a filmet.

Beállítottam, hogy a messenger app ne csipogjon, ne dobjon fel értesítést és ne ugorjanak fel a chatfejek sem a telefonon. Most csak egy diszkrét piros szám jelzi az app ikonján, hogy üzenetem jött. Ez így bőven elegendő, főleg, hogy kb mindenki félmondatonként elküld egy üzenetet, amitől állandóan csippant és felugrott a chat tök feleslegesen.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr4814533076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.01.07. 11:59:42

"Megnéztük a Black Mirror interaktív filmet."
És nálad mi lett a vége? :-)

AnnGel 2019.01.07. 16:55:22

1. elfogadtam az ajánlatot, nem lett siker a játék
2. elástam a holttestet, lebuktam, nem adták ki a játékot
2. feldaraboltam a holttestet, sikeres lett a játék, börtönben ülök

több elágazást nem volt energiám kipróbálni, de elolvastam, hogy volt még pár lehetséges kimenetel.
Neked?

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.01.10. 08:04:29

@AnnGel: Az a befejezés, ami először kijött, az az lett, hogy visszahelyezte a múltban a nyulat, viszont ettől ő is maghalt, a múltban is, meg a jelenben is (ami mondjuk egy kicsit sántít logikailag, mert ha ötéves korában meghalt, akkor a jelenben nem halottként ül a pszichológusnő szobájában, hanem sehogy).
Azon gondolkozom egyébként, hogy az „Akarsz-e az anyádról beszélni?” mennyire lényeges elágazás – lehet, hogy ha akkor nemet mondok, akkor az egész nyúl-vonal nem is jelenik meg a filmben? :-)

Azután én is csináltam pár visszalépést, és eljutottam azokhoz a befejezésekhez is, amiket te is írtál.
Az egyik általad említett befejezés után van még egy jó főcím utáni folytatás, ahol Colin lánya a jelentben (a múltbeli események alapján) készíti ezt a filmet – és kezd hasonlóképpen beleőrülni a dologba, mint a könyv írója, meg a programozó srác. Szerintem ez a legjobb lezárás.

Aztán még eljutotam ahhoz a lezáráshoz is, amiben kiderül, hogy a srác egész életében egy pszichológiai kísérletben vett részt.

AnnGel 2019.01.10. 23:40:46

@α Ursae Minoris: a terápián azt választottam én is, hogy akarok róla beszélni, mégsem a múltba visszamenős lett a vége, szóval nem ezen múlt. Terápia előtt még követted a kollégát, aki behaluzva elmondta neked összeesküvés elméleteit?

AnnGel 2019.01.10. 23:46:38

Ez alapján nekem is látnom kellett volna a TOY változatot a jelszóra, mégsem az jelent meg:
uproxx.files.wordpress.com/2019/01/black-mirror-bandersnatch-endings-flow-chart_imgur.jpg

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2019.01.11. 11:36:21

@AnnGel: Igen. :-)

Köszönöm szépen a folyamatábrát, nagyon jó!

Ez megerősíti (bár nem bizonyítja teljesen) amire én gyanakszom. A jelek szerint az, hogy beszél az anyjáról, az szükséges, de nem elégséges feltétele, hogy a TOY (a múltba visszamenős lehetőség) megjelenjen. Ezért lehet, hogy nálad nem jelent meg, nálam viszont igen.

Az én elméletem viszont az, hogy ha nem beszél az anyjáról, akkor nem csak hogy a TOY szó nem jelenik meg, de talán szó sem esik semmiféle nyúlról a filmben...

Egyébként úgy vettem észre (vagy úgy sejtem), hogy más döntéseknek is van későbbi következménye. Például jóval később egy tévéreklámban visszaköszön az, amit a film elején reggelire válszott.
süti beállítások módosítása