Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2008.07.14. 12:33 AnnGel

Hurrá, nyaralunk! - 1. nap

Címkék: csalad eletkepek

(júl. 13. offline)

Családi nyaraláson vagyok, a család most 8 embert takar, velünk vannak bátyámék is a kis szarossal. Éppen őt pesztrálom. Vagyis hát fekszik a kis hintájában, mikor elkezd nyekeregni, lökök rajta egyet, és akkor elhallgat. Született bébisintér vagyok, vazzeg. Amúgy könnyű vele, nem beszél, nem mászik, ahova leteszed, kb ott marad, és a legegyszerűbb dolgok, mint egy felkapcsolt lámpa, hosszú percekre leköti. Tökre praktikus.

Lentiben van strand, és egy halom ház, lakóparkszerűség, ami azért épült, hogy kiadják őket ide vágyó turistáknak, elsősorban németeknek (akik most már nem jönnek). A strand a város szélén van, a "nyaralótelep" vagy minek nevezzem, meg azon is kívül. Így az "ugorjunk le egy sörért" ill. "elfelejtettünk sajtot venni" projektek nem is olyan egyszerűek.

Ma grillezni fogunk, hacsak nem esik. Megtudtam, hogy faszéngyújtóolajjal meggyújtott szénen azért nem jó husit sütni, mert szar lesz az íze. Hát, mi múltkor Mérethibás Zsebfarkasommal nem csak faszéngyújtót, de még lámpaolajat is adtunk neki, hadd égjen, és mégis olyan finom lett a kaja. Vagy csak nagyon éhesek voltunk már :P.

Városfelfedezősétánk során megtudtam, merre van netezős hely, de eltartott egy ideig. Mentünk már egy csomó ideje, egy csoffadt kávézót nem találtunk még (de már két kínai mellett elmentünk), aztán egyszercsak ott volt valami ilyesmi képződmény, benne kettő bennszülöttel, akik elmondták, hogy én merre, ha levegűbűl kivehető netre vágyok.
Fülledt idő van, tűz a nap, mellettünk kicsiny rét, némi fával, és ciripelnek a tücskök amiről nagyimnál töltött nyarak jutnak eszembe. Dejó is volt. Ottani barátnőmmel mindig világgá mentünk, és bunkert építettünk, persze csak az esti harangszóig, mert addigra haza kellett mennünk :nosztalgia:.
...
Most meg fúj a szél, minnyá kitör a vihar, mi meg itt állunk a bepácolt husival, és nézünk. Hajaj.
...
Akkora eső esett, hogy alig láttunk ki az ablakon, az áram is elment. Aztán 10 perc alatt elállt, a nap faszán kisütött, örömujjongás, gyújtsuk be a tüzet és süssünk, jól. Bátyám dö grillmájszter éppen elkezd sütögetni, erre az eső újra rákezdett, bátyám meg most éppen esernyővel áll a grillcucc mellett (aminek van teteje, legalább a husi nem ázik), és ügyel a kajára. A mi hősünk.
Ma már nem megyek netet keresni, szar az idő, majd holnap megnézem, mikor tart nyitva, mennyi pénzééér kockulhatok, meg ilyes.
...
Azt hittem, ilyen csak a filmekben van. Sötétedik, és a földből felszálló pára beteríti a tájat... de csak kb térdmagasságig, hihetetlen látvány. Lefényképezni ennyi fény mellett sajna nem sikerült. De tökre para, mint vmi horrorfilmben.
...
Kártyáztunk, és mint általában minden játékban, itt is kikaptam. Ez már csak azért is gáz, mert megvert egy 14 és 10 éves is, és ez azért már tényleg túlzás. Majd megbosszulom, megverem őket, míg nem figyenek a többiek, hehe. Nade aki szerencsétlen a kártyajátékokban, szerencsés a szerelemben, vagy valami ilyesmi, ezzel vígasztalom magam.
...
Jajjnemár, megint egy légy, átpréselte magát a szúnyoghálón, vagy mi a lószar?? És tuti, hogy arra fogok ébredni, hogy rajtam mászkál, wraaagh. Újabb vihar közeleg, akkorát villámlott, meg dörgött, hogy dejó. Még jó, hogy eljöttünk nyaralni, kifogjuk a pocsék időt, naneee. Bár itt van termálfürdő rész is (asszem), max majd oda megyünk áztatni a hátsónkat, beülünk a sok mammer közé.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr83567459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garou 2008.07.14. 21:06:27

A kaja igenis finom vót asszony! Ne szójjá be, mer nem főzök többet! :) És azért nem volt lámpaolaj íze, mert én nem a nyílt lángon gyújtottam meg a húst, hogy elszenesedjék, hanem beletettem a csillivilliatomhúdejó husisütő aluedénykémbe!

Garou 2008.07.14. 21:15:18

És jaaaaajj Macskamanó, szerencsés vagy a szerelemben? :) Dejóóóó! :D Én is ám! És Te kibe zúgtál bele? :D LÉGY AKAROK LENNIIIII!!!ÉN IS AKAROK MÁSZKÁLNI RAJTAD!:P

AnnGel 2008.07.15. 18:52:35

Á, nem zúgtam bele senkibe, csak a szokásos nyári kis kalandok :P:P
A légy végül szörnyű halállal halt, meg különben is, ha légy lennél, akkor mi a francot csinálnék veled?? :D

Vid 2008.07.16. 14:00:51

Legyekkel igen sok mindent lehet csinálni, olvasd csak el a Kvartett c. örökbecsű első fejezetét (boltban fellelhető, pár oldal az egész), és megtudod. Vagy inkább ne is tudd meg, mert durva nagyon.

AnnGel 2008.07.16. 17:47:03

Utánanézek, köszi :)
süti beállítások módosítása