Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2017.02.03. 20:57 AnnGel

ILIFE X5 Smart Robotic Vacuum Cleaner

UPDATE: egy év után meghalt, így nem ajánlom, pedig bevált.

Leültem programozni, de lehalt a JS Bin, anélkül meg nem tudok, szóval akár írhatok blogot is.

A robotporszívó eddig bevált, de mivel én hiányoltam a neten található értékelésekből, hogy tényleg mennyire használható a mindennapi életbe beillesztve, ezért írok róla egy kicsit, hátha valakinek a 25 olvasómból pont ez segít.

Szóval a Gearbestről rendeltük, tök jó lett volna az ára, ha a szállításból valamiért nem csak a drágábbik opció létezik, meg ha pl nem fogja meg a vám, és nem teszik rá az áfát. Az X5 a porszívózáson kívül felmosni is tud, ehhez viszont tartályt kell cserélni, de erre majd visszatérek.

Első és legfontosabb szabály: ne nézd, miközben dolgozik. Idegestíteni fog, hogy miért megy arra, nem pedig erre, ott már járt háromszor, ide el sem jött, és lassú, már rég kiporszívóztál volna. Ezt a cuccot azoknak találták ki, akik rettenetesen utálnak porszívózni (pl én). Annyira kritikus a helyzet, hogy ha már pormacskák szaladgálnak, képes vagyok inkább kézzel összeszedni, mintsem elővenni a porszívót, bedugni, kiporszívózni, visszatenni a helyére. És a gyerek elkezdett mászni, úgyhogy nem lehet tiszta retek minden.

Szóval az az elmélet, hogy elereszted, elmész dolgozni, és mire hazaérsz, bumm, tisztaság. Nem tudom, hogy a drágább modellek mennyire okosak, mert bár meg vagyok elégedve ezzel, látom a hiányosságait. Az iLife nem készít térképet, nem méri fel, hogy mekkora a helység. Addig takarít, amíg bírja, aztán visszamegy töltődni függetlenül attól, hogy mekkora a helység. És itt jön a felmosás problémája: felmosni akkor érdemes, miután kiporszívóztál. De ha nem vagy otthon, akkor addig és addig porszívózik, míg le nem merül, plusz a felmosáshoz manuálisan tartályt kell cserélni. Igényel némi logisztikázást az, hogy reggel felpakold a székeket az asztalra, elindítsd (vagy előre beprogramozd egy adott időpontra), majd mikor hazamész (és feltöltődött), akkor még fel is mosass vele. Én egyelőre meg tudom oldani, mert sokat vagyok itthon. Reggelizés közben bedobom a hálóba, rácsukom az ajtót, aztán mikor úgy gondolom, hogy végezhetett, akkor kiszedem onnan, bedobom egy másik szobába. Töltés után, szóval pár óra múlva meg beküldöm felmosni, addig meg csak nem koszolódott a padló. De ehhez otthon kell lenni.

Amiben gyenge: a sötét akadályokat nem látja meg, azokhoz odakoccol. A világosakat előre érzékeli, lelassít, és csak megérinti, de a sötéteket nem szereti. Kábelekbe beleakad, küzd, kikapcsol. A víztartálya előbb kifogy, mint az aksi, így jöttem már haza arra, hogy szárazon törölget. A hajszálakat hajlamos felcsavargatni, de azt könnyű tisztítani.

Viszont jó, mert: nem kell porszívóznom!! Illetve bemegy a komód és a kiságy alá, amit sosem érnék el, de így legalább nem hömbölögnek elő váratlan pormacskák. Meg a széklábak körül is ügyesen elnavigál, de lassabb, szóval érdemes felrakni őket az asztal tetejére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr2012180994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása