Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2017.01.26. 11:17 AnnGel

Sikerélmények

Óriási parenting win-ként könyvelem el, hogy sikerült a kicsikét az ágyába szoktatni nappal is. Pár hete már próbálkoztam, aztán feladtam, mert másfél órányi rettenetes kínlódás után kb fél órát aludt csak. Az utolsó lökést a szmogriadó adta, akkor újra bedobtam a rituálét. Függöny elhúz, cumi, ének, leteszem, betakarom. Ha sír, visszamegyek, ha kell, kiveszem, vigasztalom, ének, cumi vissza és így tovább. Ha megint sírt, akkor vártam három percet, megint vissza. Előfordult többször, hogy mire elaludt volna, meg is éhezett, szóval adni kell neki alvásidő előtt nem sokkal enni. Öt napja csinálom már ezt következetesen, egyre hamarabb elalszik, de ha szöszöl is fél órát, már nem sír, max kiabál pár percig. Érdekes, hogy a végén mindig kiköpi a cumit, és anélkül alszik el. Ezzel párhuzamosan elhagyott egy alvást, az utóbbi napokban már csak kétszer alszik, és már fenn van több, mint három órát egyhuzamban.

Közben nagyban dübörög a kábelfétis, teljesen rákattant a laptopkábelre, szabályosan mászik érte, ha meglátja. Gondolkodtam rajta, hogy mi lenne a jó stratégia. Tiltsam a kábelt, mert így megtanulja, hogy kábellel nem játszunk? Vagy ha nincsen életveszélyes szituációban, akkor hagyjam neki, mert ha mindig mindent tiltok, akkor nem fog rám hallgatni akkor sem, mikor tényleg veszélybe sodorja magát? Ha hagyom most vele játszani, akkor megszokja, elmúlik az újdonság varázsa, és más szituációkban is békén fogja hagyni a kábeleket, mert meh, már nem izgi? Nem tudom, egyelőre hagyom neki, mert veszélyt nem látok benne, meg képes vele órákig elfoglalni magát. Egyik este adtam neki egy rövid USB hosszabbítót, hát azt az örömöt.

Ezen kívül az van, hogy beteg vagyok, ami nem lenne annyira nagy probléma, ha emiatt nem kéne kihagynom a tornát.

Amúgy elég sűrű volt az elmúlt hét, mert még egy hete voltam sörözni, hétfőn a táncos lányokkal forrócsokizni, meg aztán kedden táncon is, ma átjönnek barátok vacsorázni, közben egy másik barátnőm is kiköltözött külföldre, így vele is rendszeresítek skype-időt. Befejeztem Doctorow-tól a Homeland-et, végignéztem a The Good Place-t, szóval minden szuper, csak a feje ne fájna.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr7212151069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.01.26. 19:16:58

"Tiltsam a kábelt, mert így megtanulja, hogy kábellel nem játszunk?"
A kérdés az, hogy mennyire jött ki a foga, fennáll-e a veszélye annak, hogy átrágja.
A nyulunk például rendszeresen átrágta a kábeleket (mondjuk túlélte), bár valószínűleg egy felnőtt nyúlnak élesebbek a fogai és erősebbek a rágóizmai, mint egy pici gyereknek.

Szerintem ha nincs veszély, akkor ne tiltsd.
Ha van veszély, akkor se tiltsd, csak kend be a kábelt csípőspaprikával, és akkor szegényke majd magától leáll a kábelrágással.

AnnGel 2017.01.27. 20:07:10

Jaj ne már :D
erről az jut eszembem hogy amikor gyerekként rágtam a körmömet, akkor keserű cuccal kenték be. amit megszoktam, rágtam azzal együtt is, de legalább amit megfogtam (kenyér pl), az is keserű lett. így végül a szüleim szoktak le arról, hogy bekenjék az ujjamat.
süti beállítások módosítása