Ezt mondtátok

  • AnnGel: @isolde: de jó, nagyon menő vagy! (2023.07.24. 23:46)
  • isolde: Tök jó! Én 42 évesen csináltattam az első tetoválást. (2023.07.24. 16:41)
  • isolde: @AnnGel: itt Norvégiában azt az elméletet tolják, hogy a szülőknek haveroknak kell lenni, mert ha ... (2023.06.10. 14:07)
  • AnnGel: @isolde: sajnos nem tudok részleteket, hogy kivel megy hogyan szokott konfliktusa lenni a gyerekem... (2023.06.09. 13:08)
  • isolde: Én pont bírtam anno az oviban a verekedős gyerek anyukáját, mert jó fej volt. De lehet, hogy csak ... (2023.06.09. 07:32)
  • Utolsó 20

2009.06.27. 22:22 AnnGel

Lehúzás és ajánlás

Címkék: ajanlo

Nagy hibám, hogy mindig él bennem a remény egy pocsék könyvet olvasva, hogy hátha javul, de erről le kellene szoknom, mert annyi remekmű van a világon, én meg rájuk pazarlom az időm. És még írok is róla. Figyelem, nyomokban fikázást tartalmaz.

boritoAnthony Sheenard - Sötétség előtt: érdekes, sötét, hangulatos, néhol beteg, kb. ennyi, nem maradt meg sok belőle. Még egyszer nem olvasnám el, de nem sajnálom a rá szánt időt. Szót érdemel a tragikus minőségű borító, ami úgy néz ki, mintha egy kis jpeg fájlt felnagyítottak volna, még a szöveg is pixeles rajta, úristen.

 

 

 

 

boritoStephen King & Peter Straub - A fekete ház: a Talizmán folytatása, ez utóbbit miért is olvastam volna. Nem baj, a történet így is összeállt, de az első 170 oldallal ütni kéne a szerzőket, nagyon rossz volt. Ha a Duma Key-re azt írtam, hogy kicsit bánom a rá kiadott pénzt, akkor erre pláne igaz. Kinget sokan vádolják azzal, hogy művei unalmasan kezdődnek, személy szerint eddigi leírásait szerettem, élveztem a karakterek bemutatását is, de ez itt elképesztően érdektelenre sikerült. "Közelebb megyünk. Igyekszünk nem törődni a bűzzel. Látni akarjuk [...] Valami magára vonja a figyelmünket [...] Miután megláttuk a táblát, ismét az út vége felé tekintünk." Mi ez a stílus? Ezt különösen utáltam. *slaf*
Ami hálaisten, hogy a 170. oldal után javul a sztori, és végül egész élvezetes lesz, de ha a legközelebbi is ilyen, a 20. oldalnál lerakom. De tényleg.

boritoA Katedrális Őrzői (Mysterious Universe antológia): hálisten ajándékkönyv.

 

 

 

 

 

 

  • F. Tóth Benedek - Nélküled a jövő: biztató felvezetés, érdekesen alakul, aztán megtudjuk a tutit: örök élet (ingyen sör), fél mondatban említett térugrás, de ezt még nem minden, az egyik főszereplő meghoz egy logikátlan döntést, az olvasó meg csak néz, hogy he? Érződik, hogy ő csak azért döntött így, elnézést, az író azért adta ezeket a mondatokat a szájába, hogy legyen feszültség és tragikum a novellában. Ennyi. Szar, szar, szar.
  • I. M. Brod - Kismadár aranykalickában: nyomozós sztori, újra fel kellett lapoznom, hogy emlékezzek rá. Nem volt túl jó - hiszen akkor emlékeznék rá -, de nem rossz, mert akkor nem tudtam volna ilyen hamar elfelejteni.
  • Leonard Stansky - Finomhangolás: ez valami nagyobb történethez tartozhatott, vagy nem tudom, úgy éreztem a végén, hogy engem valamiből kihagytak.
  • S. Ladislaw Cornelius - Mentsd meg Hitlert!: végre, egész jó. A kötet gyöngyszeme.
  • Dave Howard - Hősök végzete: klisé, póz. "Ennyim maradt. Csak a bosszú." Kurva hatásos lenne, ha nem ez lenne az ezredik "meghalt a családom, ezért bosszút állok, én leszek az igazságosztó, kisfiam arca lebeg a szemem előtt, miközben az épület tetején állok, köpenyembe kap a szél" típusú történet. "Én vagyok a vérszomj a sötétségben" fájdalom (nekem is), harc, visszaemlékezés a békés időkre, újabb nap, repeat it párszor, aztán vége. Hősünk kinyírhatatlan, mivel szerzett egy überbrutál fegyver- és páncélrendszert. Nyilván. Töprengtem rajta, hogy ez most komoly, vagy pedig poénból klisé, de így sem, úgy sem jó.
  • Anthony Sheenard - A Katedrális Őrzői: nem lenne annyira rossz, ha nem lenne egymásra hányt unalmas és céltalan csatajelenetekkel tele. Éppen vége az egyiknek, aztán "Ez nem lehetett a fő csapás - mondtam. És igazam volt: amint megmozdultunk, jött a második hullám." És baaam, újabb harc. Annak is vége, aztán "De csupán egy fél percünk volt kilihegni magunkat" és igen, ennyi átvezetés után megint lődözés. Waaaah, muszáj? Aztán két hősünk visszaver egy kétszázmilliós űrhadsereget, de ez nem is számít már, csak legyen vége a történetnek.

MU világából mostantól szigorúan csak Fawcettet fogok olvasni, Brett Shaw legalább poén. Ez a kötet roppant gyengére sikerült.

Hogy azért mégiscsak ajánljak valamit: mostanság sci-fi továbbképzésen vagyok, kölcsön kaptam a Gyilkos Idő és Szívélyes Farenheit válogatásköteteket. Zseniálisak, különösen

(a linkeken maguk a művek olvashatók/tölthetők le)

Most így ennyi.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anngel.blog.hu/api/trackback/id/tr265159952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus · http://voxadepti.sfblogs.net 2009.06.29. 09:15:06

Hm, nem is emlékeztem, hogy az Isten kilencmilliárd neve is a Gyilkos időben van. És a Lent, a halottak között hogy tetszett?

Ismeretlen_119215 2009.06.29. 19:09:14

Pedig de :) Éééééés tudtam, hogy kihagytam valamit!

Levin 2009.06.29. 19:32:41

Isten kilencmilliárd neve... Az a valami, nem a hajózás. "Nagyot sóhajt, aztán elhallgat".
süti beállítások módosítása